Bliski susret s migrantom kod Kamenskog: ‘Zgrabio je libelu i krenuo prema meni‘

Bliski susret s migrantom kod Kamenskog: ‘Zgrabio je libelu i krenuo prema meni‘

Neugodno iskustvo s jednim agresivnim migrantom u četvrtak je na oko 300 metara udaljenosti od graničnog prijelaza Kamensko doživio G.K. (podaci poznati redakciji Slobodne Dalmacije) iz Trilja.

Migrant mu je najprije pokušao uzeti osobno vozilo, kada mu to nije uspjelo zatražio je od G.K. da ga odveze do Splita uz plaćanje, a kada mu ni taj zahtjev nije ispunjen najprije se udaljio, da bi se ubrzo vratio i sav zapjenjen fizički nasrnuo na čovjeka držeći u ruci dva metra dugu libelu kojom ga je namjeravao udariti. G.K. se spasio bijegom do graničnih policajaca koji su migranta uhvatili.

Evo kako je to G.K. sve skupa doživio.

– Prijatelju sam pomagao pri gradnji kuće. U jednom sam trenutku ostao sam. Radio sam bezbrižno. Odjednom sam osjetio da je netko u blizini. Pogledao sam i vidio nepoznatog mlađeg muškarca kako ide prema meni iz smjera mog osobnog vozila koje sam parkirao na udaljenosti 10-15 metara. Na engleskom jeziku me upitao gdje je Split i koliko je udaljen. Kada sam mu odgovorio, zatražio je da ga odvezem do Splita s tim da će mi, kazao je, platiti. Kada sam mu odgovorio da ga ne mogu odvesti do Splita, on me upitao jesam li sam ili ima još netko u blizini.

Odgovorio sam mu da trenutno nema nikoga osim mene, ali sam dodao da će svakog trenutka doći moj prijatelj. U nastavku me upitao imam li automobil. Kada sam mu pokazao na svoje parkirano vozilo on se uputio prema njemu, otvorio prtljažnik i iz njega izvadio svoju putnu torbu. Tek tada sam shvatio da je on već bio u automobilu i da ga je pokušao uzeti. Ja sam poslije parkiranja ključ izvukao iz brave i stavio ga u džep hlača. On je u ladici kod mjenjača našao ključeve drugog vozila. Tim ključevima pokušao je upaliti moj automobil, ali nije uspio.

Nakon što je iz prtljažnika uzeo svoj kovčeg i krenuo, ponovno se vratio do vozila i tada je vratio ključeve kojima nije uspio upaliti automobil. Otišao je prema stotinjak metara udaljenoj glavnoj cesti. Ja sam ostao zadubljen u posao. Vratio se poslije 20-ak minuta. Kada je vidio da sam ponovno sam, da nitko drugi nije u blizini, u trenu je postao nevjerojatno agresivan. Sav zapjenjen uzeo je aluminijsku libelu i njome kao motkom krenuo prema meni s namjerom da me udari. Vidjevši ga takvog ja sam se dao u bijeg.

Otrčao sam do ceste Trilj – GP Kamensko, a potom sam nastavio do graničnog prijelaza gdje sam carinicima i policajcima kazao što mi se dogodilo. Granični policajci odmah su krenuli u potragu. Pronašli su migranta dok je bezuspješno pokušavao provaliti u jednu kuću. Krenuo je bježati, ali nije uspio. Policajci su ga, kako mi je rečeno, priveli u službene prostorije postaje GP u Trilju i nad njim provode postupak – ispričao je G.K. za Slobodnu Dalmaciju.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex