FESTIVAL SLOBODE: Došli Hasanbegović i Bujanec, Cetinskom ovacije okupljenih…

FESTIVAL SLOBODE: Došli Hasanbegović i Bujanec, Cetinskom ovacije okupljenih…

Festival slobode počeo je u 17 sati na Trgu bana Jelačića kada se na autobus s mini pozornicom popeo Tony Cetinski i počeo okupljenima puštati glazbu.

Prema nekim procjenama, na trgu se nalazi oko 2000 ljudi, nitko osim novinara ne nosi maske, a većina nosi transparente s porukama da korona ne postoji, da imaju pravo na disanje, na kretanje…

Kada se na autobus popeo Tony Cetinski ljudi su počeli pljeskati i vikati. Događanje uglavnom protiče u puštanje glazbe, a skup su došli podržati Velimir Bujanec i Zlatko Hasanbegović.

Program s govornicima počeo je Gundulićevim stihovima ‘Himne slobode’.

Prva govor drži nutricionistica Anita Šupe.

– Mjere nemaju zdravstvene ni ljudske podloge. Te su se mjere primjenjivale na način da se mala vatra gasi poplavom. Ograničavali su nam slobodu disanja i kretanja, uskraćenom nam je pravo na pravovremenu medicinsku pomoć a time je mnogima ugroženo zdravlje i život. Uskraćeno nam je pravo na rad, cijele grupe su ostale bez posla i bez prihode, zatvorene su firme i tisuće su ostale bez posla. Roditeljima je zabranjeno boraviti sa svojom bolesnom djecom u bolnicama, stariji su zatvoreni kao u kavezu u domovima – rekla je.

Dok je Šupe govorila, jedan od okupljenih je počeo paliti maske. Javljaju 24Sata

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex