Velimir Bujanec sudjelovao u incidentu na zagrebačkom trgu, evo što kaže sam Bujanec…

Velimir Bujanec sudjelovao u incidentu na zagrebačkom trgu, evo što kaže sam Bujanec…

U tijeku kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom koji je djelatnike hitne pomoći gađao plastičnim predmetom, a kao drugi incident navode bacanje baklje.

Hrvatska liječnička komora oštro je osudila jučerašnji incident na Festivalu slobode kada je okupljena masa na glavnom zagrebačkom trgu spriječila prolaz vozilu Hitne i tako otežala pružanje pomoći onesviještenoj osobi, javlja RTL

Usto su vozilo gađali plastičnim čašama i polijevali vodom, a među akterima je RTL-ova kamera snimila javnosti jedno poznato lice. 

Okupljeni su spriječili prolazak, gađali ih plastičnim čašama, zalijevali ih i izviždali. Na našoj snimci jasno se vidi Velimir Bujanec koji vozilo Hitne zalijeva vodom. Video možete pogledati OVDJE

“U jednom trenutku su bili zapriječeni u prolasku do Harmice i vozilo je vraćeno i usmjereno pomoću policije prema Harmci. Međutim, policajci su već do tada osobu tu donijeli do pod zidom. Tu postoji i jedna rampa koja je mogla biti spuštena i zato su odabrali put preko Trga”, rekao je Žarko Rašić, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Nije bio sudionik festivala

Čovjek kojem je trebala pomoć nije bio sudionik festivala. Nalazio se u prolazu iznad Trga i mjesta održavanja skupa. Stoga organizatori smatraju da je hitna odmah trebala ići nekim od sporednih puteva i izbjeći prolazak kroz Trg.

“Isto tako imamo informacije da je hitnoj dana informacija da ne ide kroz Trg. Profesionalni vozač je trebao znati kojim putem je trebao proći jer na samom trgu nije bio poziv. Isto tako nije im bio zapriječen put što se vidi i na službenim stanicama festivala”, kazala je Alma Demirović (Festival slobode).

Na incident je reagirala i liječnička komora. Oštro osuđuju gađanje hitne i navode kako je onemogućavanje pružanja liječničke pomoći kazneno djelo. Ističu da su ovakva okupljanja bez epidemioloških mjera i te kako opasna.

“Ovakve poruke i banaliziranje epidemije čine štete našem društvu, i šalju krivu poruku, a podsjetiti ćemo da u zadnja dva tjedna imamo udvostručenje odnosno sto posto više hospitaliziranih od koronavirusa, kaže Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Jučer nije bilo maski, koje doduše nisu obvezne na otvorenom, ali ni preporučenog razmaka. Festival je komentirao i ravnatelj zagrebačkog zavoda za javno zdravstvo.

“Ja sam jako tužan jer je u to uključeno i nekolicina liječnika, na svu sreću samo nekolicina….”, poručio je Zvonimir Šostar,  ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Zagrebačka policija kaže da je u tijeku kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom koji je djelatnike hitne pomoći gađao plastičnim predmetom, a kao drugi incident navode bacanje baklje, javlja RTL

Nakon objave RTL-a da je vodom polijevao Hitnu na Trgu bana Jelačića, na fb-u se oglasio Velimir Bujanec:

“VJETROBRANSKO STAKLO HITNE BILO JE PUNO MUŠICA – Zato sam ga zalio vodom😂😂😂

RTL televizija upravo javlja da sam sudjelovao u “strašnom incidentu”: vozilo Hitne pomoći zalio sam vodom…
PRIZNAJEM, KRIV SAM! Prvo smo im se svi pristojno maknuli jer smo bili zabrinuti da je nekome zaista pozlilo. A kad ono – nikome nisu pružali prvu pomoć, niti su ikoga pokupili sa sobom..
.
Urnebesnom sirenom prekinuli su Festival slobode, jednu su curu zamalo pregazili i još su nam se smijuljili, provocirali… Ne sjećam se je li ih netko gađao plastičnim čašama (koje su i inače vrlo opasne), ali pouzdano znam da je vjetrobransko staklo žutog vozila bilo puno mušica – pa sam ga zalio vodom, kako kod povratka kroz okupljenu masu slučajno ne bi nekog pregazili. Ako sam kriv, neka me Capak objesi nasred trga! Po mogućnosti – bez suđenja.

P.S. Molim stožeraše da javnosti objasne je li na Jelačić placu “pozlilo” ženskoj osobi, kako su njihovi mediji objavili jučer ili je ipak bilo riječ o muškarcu – kako javljaju danas?! Bez obzira na Istanbulsku konvenciju, mislim da se spol ne može promijeniti u jednome danu.

VJETROBRANSKO STAKLO HITNE BILO JE PUNO MUŠICA – Zato sam ga zalio vodom😂😂😂RTL televizija upravo javlja da sam sudjelovao u “strašnom incidentu”: vozilo Hitne pomoći zalio sam vodom…PRIZNAJEM, KRIV SAM! Prvo smo im se svi pristojno maknuli jer smo bili zabrinuti da je nekome zaista pozlilo. A kad ono – nikome nisu pružali prvu pomoć, niti su ikoga pokupili sa sobom…Urnebesnom sirenom prekinuli su Festival slobode, jednu su curu zamalo pregazili i još su nam se smijuljili, provocirali… Ne sjećam se je li ih netko gađao plastičnim čašama (koje su i inače vrlo opasne), ali pouzdano znam da je vjetrobransko staklo žutog vozila bilo puno mušica – pa sam ga zalio vodom, kako kod povratka kroz okupljenu masu slučajno ne bi nekog pregazili. Ako sam kriv, neka me Capak objesi nasred trga! Po mogućnosti – bez suđenja.P.S. Kažu da ja nekome pozlilo u Harmici, prolazu koji spaja Jelačić plac i Dolac, odnosno – Ulicu Pod zidom. Ako je tako, zašto Hitna nije iz Bakačeve išla tom (praznom) ulicom, nego kroz tisuće ljudi?! Molim stožeraše da javnosti objasne i je li pozlilo ženskoj osobi, kako su njihovi mediji objavili jučer ili je ipak bilo riječ o muškarcu – kako javljaju danas?! Bez obzira na Istanbulsku konvenciju, mislim da se spol ne može promijeniti u jednome danu.VIDEO/SCREEN: RTL-ove kamere snimile su sudionike Festivala slobode u trenutku kada se vozilo Hitne pomoći okrenulo nazad, dakle – put im nije prepriječen, kako se sugerira u isječenoj snimci…

Posted by Velimir Bujanec on Sunday, September 6, 2020
1
0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex