Konzultant Brkić na hodniku suda o novom poslu: Savjetujem kako dobiti tužbe protiv medija…

Konzultant Brkić na hodniku suda o novom poslu: Savjetujem kako dobiti tužbe protiv medija…

Milijan Brkić zvani Vaso se potpuno povukao iz javnosti nakon što je njegova grupacija potučena na unutarstranačkim izborima u HDZ-u od Andreja Plenkovića. Odmah nakon toga je izgubio mjesto potpredsjednika Sabora i plaću veću od 22.000 kuna, a zatim i mjesto u Saboru jer nije bio na listama HDZ-a, pišu 24sata.

Ali novinar 24sata ga je imao priliku sresti na sudu u jednoj od 40-ak parnica koje je Brkić tijekom zadnjih godina pokrenuo protiv brojnih medija koji su pisali o njemu. Brkić se sada zaposlio u tvrtki Powerplay Advisory njegova prijatelja Višeslava Vukojevića koja se bavi poslovnim savjetovanjima. Brkić se novinarima 24sata nije javljao oko novog angažmana, pa su ga zato prilikom susreta ponovno pitali koju vrstu konzultacija pruža. Nakon što je prvo prešutio odgovor na ponovljeno pitanje je rekao.

– Savjetujem kako dobiti tužbe protiv medija – poručio je Brkić koji je na sud došao u ležernijem izdanju nego ga je inače javnost naučila gledati. U trapericama, polo majici, tenisicama. Zaštitnu masku je nosio naopako, pišu 24sata.

Jutarnji list je u veljači objavio analizu da je pravomoćno već dobio odštetu od 70.000 kuna, a da mu se smiješi još 184.000 kuna po presudama koje su tada bile nepravomoćne, pišu, uz ostalo 24sata.