Živi zid unajmio kombi, vlasnik ostao u šoku kad je shvatio što je Sinčić izveo, evo što nam je rekao…

Živi zid unajmio kombi, vlasnik ostao u šoku kad je shvatio što je Sinčić izveo, evo što nam je rekao…

Još će se dugo pričati o potezu europarlamentarca Ivana Vilibora Sinčića koji je u četvrtak ispred zgrade Vlade na Markovu trgu organizirao neobičan performans iskrcavši na desetke sočnih lubenica jednog OPG-a iz Rugvice.

I dok možda zbog samog tog čina organizator tog popriličnog nereda pred štićenim objektom prođe “lišo” jer je procijenjeno da nije došlo do ugroze, zagrebačka policija se trenutno bavi mladim vozačem koji je bijeli kombi prepun voća dovezao na Markov trg.

Prema riječima glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, vozač kombija je počinio nekoliko prekršaja, počevši od nepoštivanja prometnog znaka pa do upozorenja policijskog službenika da na tom mjestu ne može ostaviti vozilo.

Fokus javnosti

Vlasnik kombija je, inače, jedan zagrebački rent-a-car sa Žitnjaka kojem je član Živog zida u srijedu došao unajmiti kombi za tri osobe. Vlasnik tvrtke čiji je kombi ostao je zatečen kad smo mu priopćili da je njegovo vozilo bilo u fokusu javnosti u četvrtak u pola bijela dana na Markovu trgu.

– Kombi je iznajmljen Živom zidu temeljem ugovora. Na jedan dan za 400 kuna. Uvijek pitamo osobu koja unajmljuje gdje će se kretati, napušta li županiju ili zemlju, a mladić s kojim je sklopljen ugovor odnosno koji je sklopio ugovor u ime Živog zida je mom ocu rekao da će biti u Zagrebu.

Prekršaji

Izdali smo uredno račun i kombi je vraćen u četvrtak popodne prema dogovoru – kaže za Jutarnji vlasnik rent-a-cara.

Na upit je li kombi vraćen čist, kaže da se uvijek vrate djelomično prljavi jer ljudi ne vode brigu o onome što nije njihovo.

– Mi ne pitamo za što kome kombi treba. Naknadno sam pogledao videosnimke s tim lubenicama nakon što ste mi rekli, pa sam ostao, malo je reći, zatečen. Piše Jutarnji list