Plenković o mostovcima: Ne trošim niti sekunde vremena na njih, nisu zanimljivi

Plenković o mostovcima: Ne trošim niti sekunde vremena na njih, nisu zanimljivi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s gradonačelnikom Grada Splita Androm Krstulovićem Oparom i županom Splitsko-dalmatinske županije, Blaženkom Bobanom, nakon čega se obratio i medijima.

Premijer je komentirao i nove zastupnike u Saboru koji kritiziraju rad Vlade i nove epidemiološke mjere, zbog kojih je promijenjen Poslovnik Sabora i smanjen broj zastupnika koji sudjeluju u raspravama u Saboru.

“Ja mogu razumjeti voljni moment novih zastupnika da se njih čuje, vidi, da repliciraju, da koriste poslovničke mogućnosti da bi bili viđeni i da se to onda prenese u nekom od dnevnika. Što se mene tiče, ja sam dosad, u novom sazivu Sabora bio pet puta pred plenarnom sjednicom i odgovarao na sva moguća pitanja”, rekao je Plenković, dodavši da ne ignorira njih niti njihovu ulogu da kontrolira izvršnu vlast, ali i da Vlada neće kontrolirati Sabor niti im određivati kako će raditi.

Ipak, o zastupnicima Mosta ima drugačije stajalište. Upitan što misli o stavu zastupnika Mosta, koji smatraju diskriminatornim određivanje obveze nošenja maski o školama, Plenković je rekao: “Inače njih slabo komentiram, ne pratim ih i nisu mi uopće zanimljivi. Ne trošim niti sekunde vremena na njih. Vjerujte mi, ja ih znam bolje nego vi.” javlja N1