Tko je mafijaš kojeg su smaknuli točno u podne u Beogradu: Povezivalo ga se s nizom krvnih delikata…

Tko je mafijaš kojeg su smaknuli točno u podne u Beogradu: Povezivalo ga se s nizom krvnih delikata…

Žrtva najnovijeg obračuna srbijanske mafije Strahinja Stojanović imao je podeblji kriminalni dosje, pišu srbijanski mediji, dan nakon što je u središtu Novog Beograda, u nedjelju usred bijela dana, točnije u podne, stradao od eksplozivne naprave podmetnute pod njegov automobil. Piše Jutarnji

U tom trenutku, 30-godišnji Stojanović bio je u društvu svoje atraktivne djevojke iz Kolumbije, 45-godišnje Sonije Suarez Gomez, koja je lakše ozlijeđena. Njemu je eksplozija odnijela obje noge, no ostao je, tvrde očevici za Kurir, priseban i čak razgovarao s pristiglom policijom i hitnim službama na mjestu događaja. Umro je u bolnici.

Nišan

Ovaj, kako mu tepaju neki mediji, “žestoki momak”, a ustvari kriminalac koji je više puta bio s ubilačke strane nišana, znao je da se bavi opasnim biznisom koji bi ga mogao stajati glave. Prije dvije godine šira javnost saznala je za njega kada je igrom slučaja izbjegao prvi atentat na sebe. Tada je, piše Mondo.rs, s njim bila 21-godišnja španjolska misica Olatz Bilbao Gonzales, koja je završila s teškim ozljedama. Stojanović je tada imao ludu sreću, jer se u trenutku eksplozije vratio u stan po mobitel.

Strahinju Stojanovića srbijanski mediji dovode u vezu s ubojstvom odvjetnika Miše Ognjanovića, koji je sudjelovao u slučaju protiv brata Luke Bojovića, šefa zemunskog klana. Stojanović je sudjelovao na tom suđenju u svojstvu svjedoka. Smatra se da je Stojanović bio blizak sa suparničkim klanom Slobodana Šaranovića, s obzirom na to da je gajio prijateljski odnos s Milošem Delibašićem, koji je ubijen u mafijaškom obračunu u Budvi prije tri godine.

Povezuje se i s ranjavanjem Miloša Vidakovića, kriminalca koji je 2013. propucan u Beogradu. Dvojica muškaraca bili su kumovi, a do sukoba je navodno došlo zbog Vidakovićeve žene. Vidaković je na sastanak s napadačem došao u pancirki, a kasnije nije želio otkriti njegov identitet policiji. No vjeruje se da je to bio Stojanović.

Kada je Miloš Vidaković, nekoliko mjeseci nakon što je propucan u Beogradu, ubijen u Budvi pred 500 ljudi, sumnja je pala i na Stojanovića. Kasnije je osuđen drugi mafijaš, a kao naručitelj se u optužnici navodio Branislav Šaranović, iz klana Šaranovića.

Inače, brat Miloša Vidakovića skončao je pod sumnjivim okolnostima u Medellinu, gradu Pabla Escobara u Kolumbiji.

Prvi atentat na sada ubijenog Stojanovića dovodio se u vezu s ubojstvom odvjetnika Ognjanovića, jer je pod Stojanovićev Audi bomba podmetnuta mjesec dana nakon likvidacije spomenutog odvjetnika. Bilo je to u Zemunu, u kolovozu prije dvije godine.

List Politika je, pozivajući se na izvore bliske istrazi, tvrdio da su Ognjanovića prije smrti pratila dva muškarca te da je jedan od njih bio Stojanović. Vjerovalo se da je on sudjelovao u likvidaciji odvjetnika Ognjanovića.

foto: twitter

Otac Pajo

U dosjeu ubijenog Stojanovića stoji da je uhićen početkom 2015. zbog (slučajnog) ranjavanja pripadnika BIA-e. Tada se iz automobila marke BMW pucalo na jedan Audi, a sve je završilo ranjavanjem službenika u državnoj službi, koji je slučajno bio u blizini u svom automobilu marke Punto. Kod Stojanovića je tada pronađeno oružje.

Stojanović se na sudu pojavljivao i 2014. godine, a tada je doveden u vezu s navijačima Crvene zvezde. Sumnjalo se i da je povezan s ubojstvom svog oca Paje, koji je proveo vrijeme u zatvoru zbog silovanja i kriminala. Prema nekima, Pajo je stradao zbog kriminalnih aktivnosti svog sina.

Stojanovićeva djevojka Kolumbijka bila je vrlo aktivna na društvenim mrežama, stalno objavljujući njihove atraktivne fotografije s raznih mjesta. Vjeruje se da ga je zbog nje, koja je prije šest mjeseci sletjela u Beograd iz Kolumbije, njegovim krvnicima bilo lakše locirati ga i dokrajčiti. Piše Jutarnji list