Bauk: Vježbat ću matematiku s djecom koja ne idu na vjeronauk…

Bauk: Vježbat ću matematiku s djecom koja ne idu na vjeronauk…

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk pozvao je u srijedu Ministarstvo obrazovanja da riješi problem nastave vjeronauka koja se u nekim školama održava u sredini satnice te kazao da je spreman odvojiti dio vremena i vježbati matematiku s djecom koja ne pohađaju vjeronauk.

– Pojavom koronakrize počeli su slučajevi u nekim školama da osoblje traži od djece koje ne pohađaju vjeronauk budu u istom razredu i stave slušalice, to je grozna praksa, ocijenio je Bauk iznoseći stajalište Kluba SDP-a usporedivši to s ohološću.

Pozivajući se na izjavu pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević da bi se vjeronauka u školama trebao održavati na početku ili kraju nastave Bauk je kazao kako bi bilo dobro da se Ministarstvo pozabavi tim problemom te ga ukloni ili smanji.

– Pozivam institucije da taj problem riješe ili umanje kako se ta djeca ne bi osjećala kao djeca dugog reda u svom razredu, a spremna sam provesti i određeno vrijeme s onom djecom koja su osuđena da u razredu budu nevidljivi i s njima vježbati matetamatiku, kazao je Bauk. Piše HRT