Katarina Peović napustila sjednicu Odbora za veterane, evo i zašto…

Katarina Peović napustila sjednicu Odbora za veterane, evo i zašto…

Prema objavi saborske zastupnice Katarine Peović možemo zaključiti da je na danas održanoj sjednici saborskog Odbora za ratne veterane bilo poprilično vatreno.

PRVA SJEDNICA ODBORA ZA RATNE VETERANE

Danas na prvoj sjednici Odbora za veterane čuli smo o partizanskim zločinima protiv „hrvatskog naroda”, da su partizani „dokazani ratni zločinci”, da je Rade Bulat – komunist, partizan, narodni heroj – “zločinac”, da je komunizam “ovom narodu nanesao veliko zlo”, da je crvena zvijezda “zabranjena u EU” i na kraju da je Tito “zločinac”. Napustila sam sa sjednicu na kojoj predsjedavajući nije reagirao niti na jednu od ovih izjava, koje su uglavnom protuustavne i izrečene bez ikakvih dokaza.

Istovremeno mi potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved nije odgovorio na pitanje – kako je moguće da se u Povjerenstvu za istraživanje, uređenje i održavanje vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i groblja poslijeratnog razdoblja nalazi predstavnik udruge Hrvatski domoboran udruge koja je sudjelovala u uništavanju spomenika NOB-a. Primjer tome je spomen bista Franje Pucaka u Karlovcu koja je 1995. uklonjena i na istom mjestu je podigla spomen obilježje ustašama i domobranima s uklesanim slovima “Hrvatskim vojnicima palim za Hrvatsku 1941. – 1945. i 1991. – 1995.

Jedino što je Medved imao kao argument je da je taj sastav povjerenstva potpisao Zoran Milanović.

Naravno da su moji prijedlozi poput recimo uredvanju Dotrščine, na kojoj je tijekom cijelog rata strijeljano stanovništvo Zagreba koje se opiralo okupaciji i kvislinškoj NDH, ostali bez podrške, napisala je Peović

PRVA SJEDNICA ODBORA ZA RATNE VETERANEDanas na prvoj sjednici Odbora za veterane čuli smo o partizanskim zločinima…

Posted by Katarina Peović on Wednesday, September 16, 2020