Šefa Janafa sumnjiče da je primio čak 1,9 milijuna kuna mita, u aferu upleten i SDP-ovac…

Šefa Janafa sumnjiče da je primio čak 1,9 milijuna kuna mita, u aferu upleten i SDP-ovac…

jutrošnjem uhićenju predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića i pretragama u njegovu domu i uredu u Janafu, oglasio se i MUP RH. Dali su kratko priopćenje.

“Rano jutros na području više policijskih uprava policija je započela s uhićenjima više osoba. Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s USKOK-om unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije. Tijekom dana na više mjesta provodit će se pretrage na različitim lokacijama. Više detalja bit će poznato u kasnijoj fazi postupka”, naveo je MUP.

Kako neslužbeno doznajemo, ovom kriminalističkom obradom obuhvaćen je i velikogorički gradonačelnik te HDZ-ov saborski zastupnik Dražen Barišić.

No, kako Barišić ima imunitet, on za sada nije uhićen, ali policija uz odgovarajuće sudske naloge ipak može provesti pretrage njegove kuće i prostora koje koristi.

U istoj situaciji nalazi se navodno i SDP-ov saborski zastupnik, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Prema neslužbenim informacijama, šefa Janafa i ostale privedene osobe tereti se za razna pogodovanja oko dodjele milijunskih poslova. Dragana Kovačevića istražitelji sumnjiče i za primanje mita.

Navodno ga terete da je primio 1,9 milijuna kuna mita od šefa jedne tvrtke koja je od Janafa dobila posao vrijedan oko 40 milijuna kuna. Uhićen je i šef te tvrtke.