Zekanović tvrdi: U Sabor stigao zahtjev za skidanje imuniteta Barišiću i Grgiću…

Zekanović tvrdi: U Sabor stigao zahtjev za skidanje imuniteta Barišiću i Grgiću…

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics potvrdio nam je da je od DORH-a informiran kako će u Sabor stići zahtjev za skidanje imuniteta za dvojicu zastupnika, ali trenutno ti zahtjevi nisu stigli. Jankovics kaže da mu imena o kojim je zastupnicima riječ nitko nije rekao. Očekuje da će sve biti poznato za sat vremena.

Najavio je i kako okuplja kvorum kako bi se danas mogla održati sjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva, a vjeruje da će ona biti oko 17 ili 18 sati.

Nagađa se u Saboru da je riječ o zastupnicima Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP), a zbog toga je iz sabornice izbačen i Hrvoje Zekanović.

On je za N1 rekao da je vidio Barišićevo i Grgićevo ime u zahtjevima te je htio i u Saboru postaviti pitanje oko toga, pišu 24sata

“Otišao sam u ured Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Imao sam prilike vidjeti uživo da je podnesen zahtjev za dvojicu kolega”, kazao je Zekanović.

“Kad sam na sjednici htio tražiti stanku, Jandroković je pretpostavio o čemu je riječ , htio me je spriječiti da kažem… Isključio me je sa sjednice da ne bih uopće iznio ovu informaciju u hrvatsku javnost”, kazao je i zaključio:

“S obzirom na HDZ-ovu većinu, ovo je jako gusta situacija, od danas HDZ više većinu nema.”, piše N1.