Katičić odgovorio na optužbe Škorina pokreta: ‘HDZ nema iza sebe trgovačke lance kao neki’

Katičić odgovorio na optužbe Škorina pokreta: ‘HDZ nema iza sebe trgovačke lance kao neki’

Nakon najnovije akcije pravosudnih tijela u kojoj je osumnjičen i HDZ-ov Dražen Barišić, nižu se prozivke i optužbe na račun HDZ-a, a na njih je u Saboru odgovorio glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić, koji se posebno osvrnuo na niz kritika koje HDZ-u upućuju iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore, javlja RTL

”Hrvatska demokratska zajednica je najveća hrvatska politička stranka s najdugovječnijim stažom i kao takva nije imala nikakve utjecaje na nekakve tijekove koji se daju tim, pogotovo iz Domovinskog pokreta, izjavama koje su jednostavno neutemeljene i nemaju nikakvog značaja za našu stranku”, kazao je Katičić.

Komentirajući tvrdnju da HDZ nije stranka, nego interesna organizacija, kazao je: ”Hrvatska demokratska zajednica je stranka, nije interesna grupacija. Za razliku od nekih drugih iza sebe nema nikakve velike interesne skupine ili nekakve trgovačke lance koji ih financiraju ili nekakve njhove teze pronašaju. To se odnosi na sve oporbene stranke jer jednostavno iza nas postoje i rezultati revizije i oni nedavno objavljeni jasno ukazuju da su naše financije jasne i transparentne”.

Što se tiče izbora članova uprave, naglasio je: ”Postoji zakonodavna procedura kojom se imenuje članove trgovačkih društava u kojima RH ima udjele, postoji pripadajuća uredba i to se u svim slučajevima jasno i nedvojbeno poštuje”.

Pa kako se onda HDZ događaju stalno iste stvari, pitaju se mnogi, a glavni tajnik stranke odvraća: ”Hrvatska demokratska zajednica u trenutku kada su se donosile bilo kakve odluke o bilo kojem stavljanju na liste nije postojala niti jedna jedina indicija da bi postojala nekakva koruptivna radnja. Ovdje se radi o osobnoj odgovornosti za koju je proklamirana jasna politika Hrvatske demokratske zajednice da ima nultu stopu tolerancije na bilo koju koruptivnu radnju”.