Nevjerojatan prizor: Spustili sjedala i spavali, auto sam jurio više od 150 km/h…

Nevjerojatan prizor: Spustili sjedala i spavali, auto sam jurio više od 150 km/h…

Kanadska policija podigla je optužnicu protiv muškarca kojeg su uhvatili kako spava dok je njegov samovozeći automobil Tesla jurio više od 150 km/h.  

Prema riječima policije, oba prednja sjedala bila su potpuno spuštena, a vozač i suvozač su spavali. Nakon što je policija uključila rotacijska svjetla, druga su se vozila maknula s puta, a Teslin Model S je ubrzao jer je traka bila prazna, javlja BBC, prenosi Večernji list

– U policiji radim više od 23 godine, i to većinu vremena u provedbi zakona o prometu, ali zanijemio sam kada sam vidio ovaj prizor. Nikad prije nisam vidio nešto slično, ali naravno prije nije niti postojala takva tehnologija – kazao je jedan od policajaca.

Incident se dogodio u srpnju kada ga je policija kaznila zbog prebrze vožnje i oduzela mu vozačku dozvolu na 24 sata. No naknadno je podignuta i optužnica koja ga tereti za opasnu vožnju, za što će mu se suditi u prosincu.

Inače, Teslini automobili trenutačno rade na drugoj razini autopilota, koji zahtijeva od vozača da bude oprezan i spreman za djelovanje, s rukama na volanu. Osnivač Tesle Elon Musk rekao je da očekuje da će do kraja godine njegova vozila biti potpuno autonomna, s tek malom potrebom za intervencijom vozača. Međutim, dodao je da postoji “mnogo malih problema” koje će trebati riješiti stvarnim testiranjem.