Zastupnica Puljak: “Pitali smo se hoće li Jandroković postaviti video link u Remetinec”

Zastupnica Puljak: “Pitali smo se hoće li Jandroković postaviti video link u Remetinec”

Saborska zastupnica Pametnog Marijana Puljak opisala je kako je izgledalo zadnjih nekoliko dana u Saboru i što misli o tome koliko će još jedna korupcijska afera naštetiti HDZ-u.

Puljak se osvrnula na aktualni sat u Saboru od prije dva dana, tijekom kojega je premijer Andrej Plenković spominjao da ona i Dario Zurovec imaju samo tri mjeseca staža u Saboru.

“Čini mi se da je bio dosta nervozan. Gledajući događanja jučer i danas, jasno mi je zašto je bio nervozan”, kazala je Puljak.

Rekla je da je u Saboru nastupila mirno, da je rekla da ne želi izazivati nikakve svađe, posebno zato što joj je to prvi aktualni sat. U raspravi koja je uslijedila, Puljak je rekla da su građani zasićeni svađama i bahatosti na aktualnom prijepodnevu:

“Na to je on vrlo burno reagirao, nazvao nas debitantima i rekao da što ćemo mi novi njih nečemu učiti.”

To što joj je, kako je rekla, jasno zašto je premijer bio nervozan, odnosilo se na najnoviju aferu, zbog koje je ukinut imunitet već trećem saborskom zastupniku; dvojici iz HDZ-a, jednom iz SDP-a.

“HDZ”, osvrnula se Puljak, na vladajuće, “njima ne smeta, ako je netko kazneno gonjen, da takve ljude stavljaju na liste.”

Voditelj je spomenuo da se do večeri zbog toga otvorilo pitanje saborske većine, ali da je HDZ reagirao i pronašao zamjene za zastupnike u najkraćem roku.

“To je ono što smo mi rekli”, nadovezala se Puljak, govoreći o tome kako su reagirali saborski zastupnici na sve to, “hoće li Jandroković postaviti video link u Remetinec da se može glasati u Saboru. Kod HDZ-a izmjene idu kao u hokeju, tako da nije bilo nikakvog zastoja u radu Sabora.”

“Niti dva mjeseca nije prošlo, a u Saboru već tri saborska zastupnika gube imunitet”, kazala je Puljak.

Ona ne vjeruje da će afera HDZ-u “nešto posebno naštetiti”.

“Sjetimo se da je to jedina stranka s optužnicom…. Rekla bih da neobično razdoblje nastupa kad afera u HDZ-u nema”, kazala je.
To što se za HDZ unatoč tome glasa, objasnila je, rekla je, apatijom građana koji više ne vjeruju u institucije:

“Ne vjeruju u pravosuđe, jer ovakve spektakularne korupcijske afere ne završe osudom ili se godinama razvlače.”

“Vjerojatno se za te slučajeve zna duže vrijeme, prikrivaju se dok akteri tih afera pašu vlasti, a iziđu na vidjelo kad se to promijeni”, zaključila je za N1