Ždrijeb play-offa Europske lige: Dinamo imao jako puno sreće, Hajduku pakleno težak put do skupina!

Ždrijeb play-offa Europske lige: Dinamo imao jako puno sreće, Hajduku pakleno težak put do skupina!

Četiri hrvatska predstavnika saznala su svoje suparnike za play-off Europske lige u kojem se Dinamo već nalazi dok Hajduk, Rijeka i Lokomotiva se tek trebaju plasirati u ovu fazu.

U ždrijebu koji je ovog petka održan u sjedištu UEFA-e u Nyonu Dinamo je prvi doznao s kim će igrati. Modrima se nasmiješila sreća, u toj jednoj utakmici bit će domaćini boljem iz ogleda prvaka Malte (Floriana) i Estonije (Flora Tallinn), piše Gol.hr

Što se ostalih hrvatskih klubova tiče, daleko najteži put do skupina Europske lige ima Hajduk. Ukoliko Splićani uspiju napraviti čudo i u trećem pretkolu u Istanbulu nokautirati Galatasaray, u play-offu će opet u goste, kod boljeg iz dvoboja nizozemskog Willem II i škotskog Rangersa.

Lokomotiva, koja je u trećem pretkolu gost švedskog Malmöa, u play-offu će, ako se tamo plasira, biti domaćin španjolskoj Granadi ili Lokomotiv Tbilisiju iz Gruzije.

Rijeka također nije loše prošla. Uspije li u trećem pretkolu na Rujevici eliminirati ukrajinsku Kolos Kovalivku, u play-offu će biti gost, ali ne kod nekog europskog teškaša nego kod pobjednika para Kopenhagen (Danska) – Piast Gliwice (Poljska).

Play-off Europske lige (1. listopada):

Dio ždrijeba za prvake:

DINAMO ZAGREB (HRVATSKA) – Floriana (Malta) / Flora Tallinn (Estonija)

Glavni dio ždrijeba:

Malmö (Švedska) / LOKOMOTIVA (HRVATSKA) – Granada (Španjolska) / Lokomotiv Tbilisi (Gruzija)

Kopenhagen (Danska) / Piast Gliwice (Poljska) – RIJEKA (HRVATSKA) / Kolos Kovalivka (Ukrajina)

Willem II (Nizozemska) / Rangers (Škotska) -Galatasaray (Turska) / HAJDUK (HRVATSKA)