Kako SOA nije obavijestila predsjednika Milanovića da će upasti pod mjere ? Zbog iste stvari smijenjen je Dragan Lozančić…

Kako SOA nije obavijestila predsjednika Milanovića da će upasti pod mjere ? Zbog iste stvari smijenjen je Dragan Lozančić…

Presretali su im e-mailove. Ulazili u prostorije i automobile i postavljali prislušne uređaje

Bubice postavljene u autima i stanovima, praćenje poziva, poruka i e-maiova, snimanje kamerama… Sve je to USKOK koristio za skupljanje dokaza u posljednjoj antikorupcijskoj akciji iz koje doznajemo sve više detalja, javlja RTL

Posebno o funkcioniranju kriminalne hobotnice čije je krakove, prema USKOK-u, povezao Krešo Petek. Istodobno, SDP-ov Vinko Grgić, u Remetincu broji posljednje dane kao gradonačelnik Nove Gradiške. Ostavka je, poručuje odvjetnik, u njegovoj glavi već podnesena.

Skoro punih godinu dana nadzirani su i snimani sa svih strana. Presretali su im e-mailove. Ulazili u prostorije i automobile i postavljali prislušne uređaje. Uz sve to, tajno su ih pratili u stopu i neke stvari video dokumentirali. 

A onda je USKOK sve zaokružio – električar iz Ivanića na čelu je kriminalne hobotnice.  

U fokusu istražitelja provlačio se i prvi čovjek Janafa, Dragan Kovačević, kojeg su u sms porukama s obzirom na njegovu važnost i utjecaj nazivali “BR1”.

U godini dana USKOK je prikupio veliku količinu dokumentacije koja se treba analizirati, a čekaju se i rezultati pretrage domova koji tek trebaju doći. Iako se u akciju uhićenja krenulo noć ranije, tužitelji su zadovoljni.

“Imamo dosta dokaznog materijala i zadovoljni smo s onim što je prikupljeno tijekom realizacije”, kazao je u subotu Tomislav Kamber, zamjenik ravnateljice USKOK-a . 

S obzirom da je toga puno, moguće je i da će biti novog proširenja.

Zanimljivo, u USKOK-ove mjere očito je upao i predsjednik koji je otkrio kako je prije par mjeseci bio na jednom ručku s Kovačevićem, koji mu je bio protukandidat na unutarstranačkim izborima 2008. godine. 

“Ako je zaista policija pratila nekoga tko nosi 2 milijuna ili 200 tisuća kuna, nekome da mu da mito, pa hapsiš ga istog trena i priča je gotova. Kog si čekao? Američkog predsjednika?”, komentirao je u subotu predsjednik Zoran Milanović.

Kako je moguće da Milanovića nitko iz SOA-e nije obavijestio da će upasti u mjere?

Zbog sličnog slučaja s predsjednicom kad joj je Zdravko Mamić organizirao proslavu rođendana, smijenjen je Dragan Lozančić

Na izjavu predsjednika Milanovića, nitko, pa ni USKOK kojeg je kritizirao predsjednik, nije reagirao.  Piše RTL