Sin poznatog političara osumnjičen da je nožem u trbuh izbo prijatelja!

Sin poznatog političara osumnjičen da je nožem u trbuh izbo prijatelja!

Stanari i gosti koji su se zatekli u obližnjem lokalu u subotu oko 21.30 sati u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu svjedočili su prilično zastrašujućim prizorima. 

Prvo su vidjeli teško ranjenoga čovjeka i njegova prijatelja kako traži Hitnu pomoć, da bi zatim došli i Hitna i policija te odveli jednoga susjeda, a ubrzo i vatrogasci koji su šmrkovima ispirali krv s ulice. Zbog očevida policija je trakom zatvorila ulaz u Dalmatinsku. Nasreću, za sada nitko nije smrtno stradao, no ozlijeđeni mušakarac kojega je odvela Hitna morao je biti hitno podvrgnut operacijskom zahvatu kako bi mu spasili život,doznaje Jutarnji list

Bio pri svijesti

Po svemu sudeći, u jednome od stanova u Dalmatinskoj ulici došlo je do sukoba između dvojice poznanika, gdje je jedan drugoga izbo nožem. “U lokal je dotrčao jedan čovjek i počeo panično tražiti broj Hitne pomoći. Govorio je da je hitno, da mu je rođak ozlijeđen, spominjao je krv i crijeva”, ispričao nam je jedan od susjeda. O slučaju se jutro poslije službeno oglasila zagrebačka policija ne navodeći identitete protagonista, već samo njihovu dob te navodeći da je kriminalističko istraživanje tek pokrenuto.

“Jučer, 19. rujna oko 21.30 sati, u Centru u Dalmatinskoj ulici, u stanu, nakon verbalnog sukoba osumnjičeni 49-godišnjak je oštrim predmetom teško ozlijedio drugog 49-godišnjaka. Liječnička pomoć oštećenom je pružena u KB Merkur. Osumnjičeni je uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje”, objavila je jučer zagrebačka policija.

U Dalmatinskoj jučer ništa nije ukazivalo na to da se večer prije tu odvijala prava drama. “Dotrčao je taj čovjek i tražio Hitnu, on se po svemu sudeći tu prije dovezao na poziv bratića koji je bio ozlijeđen. Pozvao je Hitnu, a ubrzo su bratića smjestili u rođakov auto. Ispode rebra je držao ručnik ili nešto slično kako bi zaustavio krvarenje. Bio je pri svijesti i pitao nas je cigaretu”, rekao nam je jedan od susjeda koji se te večeri zatekao u lokalu kraj haustora u kojemu je 49-godišnjak izboden. 

“Ubrzo je došla Hitna, pa policija. Prvo policajci u odori, a zatim i kriminalisti, te su odveli jednoga čovjeka. Bio je miran i nije pružao otpor”, kaže naš sugovornik.

Istraga

Kako, pak, neslužbeno doznajemo uhićen je 49-godišnji H. G., inače profesor likovne umjetnosti u jednoj zagrebačkoj školi te sin poznatog umirovljenog hrvatskog političara, sudionika Hrvatskoga proljeća i osnivača jedne od hrvatskih pravaških stranaka. Kad smo na to ime pozvonili na portafon, javio nam se njegov brat koji nas je ljubazno zamolio da ga ostavimo na miru. “Ja sam njegov brat. Tek sam danas ujutro čuo što je bilo. Nemojte se ljutiti”, rekao nam je preko portafona muškarac kad smo se predstavili.

Kako doznajemo, probodeni 49-godišnjak M. M. (podaci poznati redakciji) u subotu navečer zaprimljen je u bolnicu Merkur s više ubodnih rana u abdomenu, zbog čega je morao biti podvrgnut operacijskom zahvatu. Jučer ujutro policija je H.G.-a i službeno osumnjičila za pokušaj ubojstva te se u prostorijama Prve policijske postaje nad njim provodilo kriminalističko istraživanje.

“Kako još nije provedeno ispitivanje u svojstvu osumnjičenika, ne mogu još iznositi detalje. Više ćemo znati kad primimo pisanu pouku o pravima iz koje će biti vidljivo za što ga se točno tereti. Nakon toga ću s klijentom dogovoriti koncepciju obrane”, kratko nam je jučer u telefonskom razgovoru rekao H.G.-ov odvjetnik Neven Antić, piše Jutarnji list