Sin političara Ivana Gabelice pokušao nožem ubiti poznanika koji mu je dugovao novac za heptanone …

Sin političara Ivana Gabelice pokušao nožem ubiti poznanika koji mu je dugovao novac za heptanone …

Hrvatin Gabelica (49), sin poznatog političara Ivana Gabelice (1992. godine osnovao je Hrvatsku čistu stranku prava), završio je u istražnom zatvoru. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odlučio je kako će sljedećih mjesec dana biti u Remetincu kako ne bi mogao utjecati na svjedoke ili ponoviti kazneno djelo, pišu 24sata

Prije toga Gabelica, profesor likovnog u jednoj osnovnoj školi u Zagrebu, bio je na ispitivanju u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva.

– Moj klijent je iznio vrlo kratku obranu i nije odgovarao na pitanja – rekao nam je Gabeličin odvjetnik Neven Antić. Gabelicu sumnjiče da je s više uboda nožem u subotu u 21.30 sati u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu pokušao ubiti Milivoja M. (49). Ranjenika su prevezli u KB Merkur, gdje su ga operirali i spasili mu život. U napadu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Kako neslužbeno doznajemo, njih dvojica se poznaju godinama. Gabelica, koji je prekršajno kažnjen zbog kaznenog djela zlouporabe droge, navodno se bavio preprodajom heptanona. Marinko M. dugovao mu je, navodno, izvjesni iznos, što Gabelici nije odgovaralo pa mu je slao uvredljive poruke. Kako su se dugo poznavali, Marinko M. odlučio je, neslužbeno doznajemo, pokušati izgladiti situaciju i u subotu je došao do Gabelice, no situacija je izmakla kontroli.

Je li svemu kumovao i alkohol ili droga znat će se nakon vještačenja.

– Sjedili smo u kafiću. Dotrčao nam je čovjek i pitao koji je broj Hitne. Rekao je da je njegov bratić izboden nožem – rekao nam je čitatelj, koji se u subotu oko 21.30 sati zatekao u kafiću u Dalmatinskoj ulici.

Kaže da je pričao i s ranjenim muškarcem koji mu je objasnio da je bio sa psom te da je netko izašao iz haustora i napao ga.

– Ranjeni je imao ručnik ispod rebra s lijeve strane. Sjedio je u autu i mazio psa. Djelovao je mirno i prisebno, prisebnije nego muškarac koji nas je tražio broj Hitne. Nakon ranjavanja nazvao je bratića i rekao: ‘Dođi hitno po mene, moram u bolnicu’. Nesretni čovjek od šoka se ni broja nije mogao sjetiti – ispričao nam je čitatelj.

Ozlijeđenog je odvezla Hitna, a Gabelicu je iz stana u Dalmatinskoj izvela i odvela policija. Haustor je bio pun krvi.

Pokušali smo Ivana Gabelicu zatražiti kratak komentar cijele situacije. Javila nam se gospođa koja se predstavila kao njegova supruga, a kad smo joj rekli zbog čega zovemo, samo je ljubazno rekla: “Doviđenja”.