Zbog “Zlatnog k***ca” Kerum srušio kvorum Gradskog vijeća Splita

Zbog “Zlatnog k***ca” Kerum srušio kvorum Gradskog vijeća Splita

Danas je nastavljena 37. sjednica Gradskog vijeća Splita, no i prije samog početka bilo je jasno da su male šanse da bi mogao biti izglasan rebalans proračuna za ovu godinu, prenosi Jutarnji.

Dok se očekivalo uvodno izlaganje pročelnika za financije Dragana Brtana o rebalansu, predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić (HGS), prepustio je vođenje potpredsjedniku Petru Škoriću (HDZ) te izašao iz dvorane Medicinskog fakulteta.

Početku sjednice nisu nazočili vijećnici Kerumova HGS-a, zbog čega nije bilo kvoruma za nastavak zasjedanja. Stoga je Škorić odredio pauzu od 15 minuta radi dogovora kako bi se sjednica mogla nastaviti, piše Slobodna Dalmacija.

Navodno je Željko Kerum, prvi čovjek HGS-a, revoltiran rušenjem ugleda Grada dodjelom nagrade “Zlatni k***c” pa je bojkotirao pojavljivanje baš na ovoj sjednici gdje su ruke njegovih vijećnika itekako potrebne zbog izglasavanja rebalansa proračuna za ovu godinu.

Nakon isteka pauze, utvrđeno je da nema kvoruma i da se odgađa sjednica za 15-ak dana, izvijestio je Petar Škorić.

– Dok bude imao utjecaja u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, on će plivat, onog trenutka kad ga izgubi, on će potonuti i napraviti sve da ostane u igri. Meni je nakaradno da bilo tko surađuje s njim, no očito im je stalo do nekih drugih stvari – komentirao je u pauzi Jakov Prkić iz Pametnog.

– Sigurno uzrok bojkota sjednice Kerumovih vijećnika nije ovaj što se spominje po medijima protiv FB stranice Dnevna doza splitskog nereda, već je to samo povod, dok su uzroci puno dublji, gdje on traži neke svoje interese koje dosad nije dobio i traži prostor da dogodine opet ima nekakav utjecaj u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini – smatra Prkić.

Iskreno se nada da će se ipak sjednica nastaviti i da će se koalicijski partneri dogovoriti.

Tonči Blažević (HSLS) smatra kako onaj tko je ozbiljan, treba biti danas u vijećnici.

– Mislim da će se oni dogovoriti, ako ne sada, onda za 10 dana, ali stvar je u tome da većina nas mora uzeti dan godišnjeg odmora i onda se dogodi ovakva situacija. Pa bar nam javite na vrijeme – kazao je i dodao u polušali kako očito “paprike u Rogoznici nisu svima dobro sile”.

– Sramoćenje Grada o kojem Kerum govori dolazi od osobe koja najviše psuje ide držati predavanja o pristojnosti i moralu, to je smiješno – podvukao je Blažević.

I saborska zastupnica i potpredsjednica Gradskog vijeća, čelnica stranke Pametno Marijana Puljak komentirala je prekid sjednice na Facebooku.

– Kerum očito nije dobio sve što je tražio i ide se prema raspuštanju gradskog vijeća. Građani Splita su taoci političke trgovine, osobnih apetita, korupcije i klijentelizma već godinama. Mislim da je dosta bilo, napisala je.