Član društva iz Slovenske 9 za Jutarnji: Da, tamo je bio Jakov Kitarović, ali Peteka nisam vidio…

Član društva iz Slovenske 9 za Jutarnji: Da, tamo je bio Jakov Kitarović, ali Peteka nisam vidio…

– Bio je to ručak u povodu Martinja. Odazvao sam se, ali sam stigao među zadnjima i sjećam pixabayJutarnji list

Kao što smo izvijestili, istoga dana kada je poduzetnik Krešo Petek navodno donio 1,96 milijuna kuna mita direktoru Janafa Draganu Kovačeviću, policijska tajna pratnja koja ih je nadzirala snimila je kako iz prostorija u Slovenskoj 9, iz famoznoga “Kluba”, izlazi suprug tada aktualne predsjednice države. Osim Jakova Kitarovića snimljeno je toga dana još 20-ak osoba koje su dolazile i odlazile iz Kluba, a uglavnom se radi o privatnim poduzetnicima među kojima je i Tonica Rajh, Janafov kooperant. Osim njih, toga dana na ulazu u Klub tajno je snimljen i upravitelj kaznionice u Turopolju, Anđelko Nikolić, te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović

– Bili su još neki poduzetnici. Pokušao sam se, nakon što je objavljena fotografija Kreše Peteka u medijima, prisjetiti jesam li vidio i njega među onima koji su bili na tom ručku, ali nisam ga vidio. Zapravo, bio je to i ručak i večera s obzirom na to da je sve počelo oko 14 sati.

Sada, nakon deset mjeseci, pokušavam se prisjetiti još nekih imena, ali osim njih dvojice, trojice ne mogu se sjetiti više nikoga tko je tamo bio. Prostor u kojem smo bili uređen je na dvije etaže i može se koristiti i za poslovne sastanke, ali i za takva, prigodna druženja – dodao je naš sugovornik, koji želi ostati anoniman.

Na tim povremenim druženjima koja bi u ‘Klubu’ organiziraoKovačević uvijek su bili, istaknuo je, ljudi iz biznisa i politike te nikad nije bilo nikoga koga bi se na bilo koji način moglo povezati s kriminalnim miljeom ili nečim neprimjerenim. Naš je sugovornik rekao i kako tog dana, osim martinjskog druženja, nije imao pojma što se događalo, ali sluti da bi ga se moglo pozvati kao jednog od svjedoka jer je tog dana bio u prostorijama u Slovenskoj 9.

S obzirom na to da je na spomenutom druženju bio Jakov Kitarović, koji je kao suprug predsjednice bio štićena osoba, vjerojatno su osim policajaca zaduženih za njegovu sigurnost, napomenuo je, u blizini bili i njihovi kolege iz PNUSKOK-a, ali po drugom zadatku.