Kekin: Shvatila sam da ne mogu liječiti pojedince bez da liječimo društvo…

Kekin: Shvatila sam da ne mogu liječiti pojedince bez da liječimo društvo…

Ivana Kekin iz Nove ljevice bila je gošća današnjeg Newsrooma.

Ivana Kekin je prvo komentirala aferu Janaf koja u posljednje vrijeme puni medijske stupce.

“Silne afere dovele su do toga da je javnost gotovo eutanizirana, na njih više uopće ne reagira”, kaže Kekin te dodaje kako je sve to skupa otišlo predaleko. Smatra kako bismo kao javnost trebali početi inzistirati na potpunoj transparentnosti javnih proračuna.

“Od lokalnih naviše, u realnom vremenu. Današnja tehnologija to omogućava”, kaže. Također smatra kako bi bilo dobro uspostaviti neki oblik civilnog nadzora u javnim poduzećima.

Na pitanje kako je ušla u politiku objašnjava: “Meni je to nekako bio prirodni put jer sam shvatila da ne mogu liječiti pojedince bez da se društvo samo po sebi ne liječi”. A na pitanje je li požalila, rezolutno odgovara: “Ne, nije mi žao.”

Što se planova za lokalne izbore tiče, Kekin kaže kako njena stranka Nova ljevica rezolutno stoji iza Tomislava Tomaševića iz stranke Možemo!, dok se Nova ljevica sada fokusira na izgradnju infrastrukture i obilazak terena.

Na pitanje kako se epidemija koronavirusa odrazila na društvo, Kekin smatra kako nam je svima ukazala na to da ovisimo jedni o drugima.

“Ova nesreća u obliku pandemije imala je tu kvalitetu da nam pokazuje da ovisimo jedni o drugima. Mislim da je ova kriza otvorila pukotinu iz koje bi ljevica mogla ponovo proklijati”, smatra Kekin.