Turudić o Milanoviću: Nisam bio te sreće u životu da sam spavao u svilenim pidžamama; Teško je pratiti bujicu koju isipava, taj njegov ulični rječnik

Turudić o Milanoviću: Nisam bio te sreće u životu da sam spavao u svilenim pidžamama; Teško je pratiti bujicu koju isipava, taj njegov ulični rječnik

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, Ivan Turudić, za N1 je komentirao prozivke od strane predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, koje mu je uputio komentirajući aferu Janaf.

Milanović je u izjavi u srijedu rekao da je Turudić išao na “kartaške seanse u Kovačevićev klub”, a reporterka N1 Iva Puljić Šego upitala Turudića o kakvim seansama predsjednik govori.

“Ne znam, vjerujte mi da ne znam. Teško je pratiti bujicu koju isipava predsjednik države, taj njegov ulični rječnik. Pomalo mi je glupo da demantiram te njegove tvrdnje”, rekao je Turudić.

Što se tiče Milanovićeva aludiranja na to da je Turudić mogao znati za mjere koje se provode, predsjednik Županijskog suda rekao je da je za njih saznao naknadno, a ne dok su bile u tijeku.

“To odaje zapanjujuće neznanje predsjednika države, naknadno sam saznao za mjere, išao sam provjeravati stvari kad su krenule da je mogući izvor Županijski sud u Zagrebu. Ja kao predsjednik suda imam pravo na to. Ovo su najobičnije insinuacije, teško mi je to komentirati. Ja godinama nisam kartao, taj nivo mi je posve neprihvatljiv, da predsjednik države tako razgovara sa sucem”, rekao je Turudić.

“Izjava da na Europskom sudu u Strasbourgu ima budala, to je izjava dostojna Lukašenka”, rekao je Turudić.

Osvrnuo se i na predsjednikove komentare da je Turudić bio loš student.

“Nisam bio te sreće u životu da sam spavao u svilenim pidžamama, kao što je on spavao, završio sam u redovnom roku fakultet i završio poslijediplomski studij, 30 godina sam sudac i to mogu reći o sebi”, rekao je Turudić za N1.