Objavljujemo imena ministara koji su išli u klub, jedan je Kovačevićev rođak…

Objavljujemo imena ministara koji su išli u klub, jedan je Kovačevićev rođak…

NAJMANJE tri ministra bili su gosti zagrebačkog privatnog kluba Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici. Jučer smo objavili kako je jedan od aktualnih ministara ondje igrao kartašku igru belu, drugi je u rodbinskim odnosima s Kovačevićem, a čest gost je bio još jedan ministar vlade Andreja Plenkovića. Nakon potvrde iz tih ministarstva, objavljujemo njihova imena.  

Ministar koji je igrao belu je Oleg Butković, ministar koji je u rodbinskim odnosima s Kovačevićem je Josip Aladrović, a često je ondje bio i ministar Tomislav Ćorić. No, krenimo redom. Piše Ilko Ćimić Index.hr

Butković priznao da je odlazio u klub, kaže da je tamo bio dva puta i da je samo tada sreo Kovačevića

Jučer smo objavili kako je klub bio popularan za vrijeme lockdowna jer je bio jedini prostor u centru Zagreba u kojem vas je konobar mogao poslužiti pićem i u kojem ste mogli u miru razgovarati. Imao je dva šanka i konobara, a računi nisu bili izdavani. 

Ministar koji je ondje često igrao belu sa svojim društvom je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. 

“Butković je spomenuti prostor u Slovenskoj ulici posjetio je tek dvaput; jednom u lipnju i drugi put u kolovozu ove godine”, stoji u službenom odgovoru koji smo dobili iz Butkovićeva Ministarstva. Iz Ministarstva ističu kako su navedeni posjeti ujedno i jedina dva slučaja u kojima se tijekom svog ministarskog mandata Butković susreo s uhićenim šefom Janafa Kovačevićem.

Butkovića smo upitali i s kim je igrao belu i od kada postoji ta tradicija da s društvom igra belu, no na taj dio nije nam odgovorio. 

Aladrović kaže da je odlazio u klub, Kovačević mu je rođak

Ministar koji je možda ondje bio i najčešće je Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. No, to nije iznenađujuće jer je Aladrović u obiteljskim odnosima s uhićenim Kovačevićem. Otac Dragana Kovačevića i baka Josipa Aladrovića su brat i sestra. 

“U javnosti je poznata činjenica da je ministar Aladrović u rodbinskim vezama s gospodinom Kovačevićem, odnosno da su njegova baka i otac gospodina Kovačevića u bliskom srodstvu (sestra i brat). Ministar Aladrović i gospodin Kovačević poznaju se čitav život te su se znali susretati i u navedenom prostoru u Slovenskoj ulici u Zagrebu”, stoji u odgovoru koji smo dobili iz Aladrovićevog Ministarstva, a koliko je ta informacija dosad zaista bila “u javnosti poznata činjenica”, procijenite sami.

Ćorić je u klub išao često, odbio odgovoriti na pitanje o predavanju mobitela   

I ministar gospodarstva Tomislav Ćorić ondje je provodio dosta vremena. On je jedini koji je to javno i priznao. Ćorić je rekao da mu nije žao što je bio u tom klubu, kako je Kovačević osoba s nizom društvenih kontakata, kako je član Hrvatskog društva ekonomista i da njihovi susreti datiraju iz razdoblja kada je bio član akademske zajednice. 

Zanimljivo je da je odmah kod ulaznih vrata u klub bila postavljena kamera, a otkrilo se i da su posjetitelji kluba na ulazu ostaviti mobitele. Ministar Ćorić danas je dao znakovit odgovor na pitanje o ostavljanju mobitela na ulazu. 

“To nisu detalji koje ću ja dijeliti s vama ni s hrvatskom javnošću. Ako bilo koga od nadležnih institucija zanima išta po pitanju mog druženja, ja sam više nego voljan da se stavim odmah na raspolaganje”, rekao je danas Ćorić. Piše Index.hr