IZVANREDNA VIJEST: KREŠO BELJAK IZBAČEN IZ HSS-a! Na Glavnom odboru, većina članova izjasnila se za isključenje, oglasio se i Beljak…

IZVANREDNA VIJEST: KREŠO BELJAK IZBAČEN IZ HSS-a! Na Glavnom odboru, većina članova izjasnila se za isključenje, oglasio se i Beljak…

Na današnjoj elektronskoj sjednici Glavnog odbora HSS-a većina članova u mandatu izjasnila se za isključenje Kreše Beljaka iz članstva HSS-a.

Informacije i dokumente koji iste nepobitno potvrđuju prigorski.hr dobio je od osobe bliske vrhu stranke.

Kako navode, na redu je Ministarstvo pravosuđa da stane na kraj nezakonitim radnjama Kreše Beljaka i njegovih istomišljenika, a Glavni odbor HSS-a većinom glasova donio je odluku o sazivanju Izvanredne glavne skupštine.

Nakon što je zbog nepravilnosti u stranci i postupaka vrha HSS-a čak 14 Županijskih organizacija Hrvatske seljačke stranke 30. srpnja 2020. Ministarstvu pravosuđa i uprave podnijelo Predstavku i zahtjev za izvanrednim nadzorom nad nezakonitosti rada predsjednika HSS-a Kreše Beljaka i drugih odgovornih osoba stranke, radi pripreme i provođenja nestatutarne i nezakonite Glavne skupštine HSS-a, kojom Krešo Beljak pokušava izmanipulirati ponovni izbor za predsjednika Stranke, na današnjoj se elektronskoj sjednici Glavnog odbora koji je sam Beljak sazvao, 52 od ukupno 91 člana Glavnog odbora, izjasnilo za izmjenu predloženog dnevnog reda, a čak 51 i za isključenje Kreše Beljaka iz članstva HSS-a.

U obrazloženju odluke Glavnog odbora u mandatu, kojim se konstatira prestanak članstva Kreše Beljaka u HSS-u, navodi se kako je Krešo Beljak nizom svojih postupaka, a posebno zbog:

  • – manipuliranja materijalima te netransparentnim pripremama i provođenjem 56. sjednice Predsjedništva HSS-a;
  • – krivotvorenog i ovjere krivotvorenog Izvadka iz zapisnika s 18. sjednice Glavnog odbora;
  • – pripreme i održavanja nestatutarne i nezakonite Glavne skupštine 30.07.2020.;
  • – te opetovanog i kontinuiranog nanošenja štete časti i ugledu Stranke svojim izjavama u javnosti koje nisu u skladu s Programom i politikama HSS-a, a što je nespojivo s članstvom u HSS-u, prestao biti članom HSS-a.

Glavni odbor HSS-a donio je i odluke o suspenziji Davora Vlaovića i Željka Lenarta zbog pripreme i održavanja nestatutarne i nezakonite Glavne skupštine 30.07.2020.

Sljedeća sjednica Glavnog odbora HSS-a održat će se u roku od 15 dana radi donošenja odluke o sazivanju Izvanredne glavne skupštine, koju će pripremati deveteročlani Odbor za pripremu skupštine, kojem će predsjedati dr. sc. Zvonimir Sabati.

Portal Zagrebinfo kontaktirao je glasnogovornicu HSS-a Ivanu Tomić koja je izjavila da je to nemoguće, da to uopće nije bila točka dnevnog reda te je demantirala navode da je Beljak izbačen iz stranke.

Međutim, za portal Zagrebinfo članica Glavnog odbora stranke Ana-Marija Petin potvrdila je da je odluka donesena. “Na sjednici smo dodali novu točku dnevnog reda i većinom glasova ZA, Krešo Beljak izbačen je iz stranke. Sljedeći tjedan šaljemo sve na Ministarstvo Uprave, a sazvali smo i novu sjednicu te ćemo odlučiti o daljnjim koracima”, potvrdila je Ana-Marija Petin!

Na vijest je reagirao Krešo Beljak.

[ZA NEKE “NOVINARE” JE DANAS 1.TRAVANJ]

“Poznato je da u Hrvatskoj ima puno čudnih portala, ali da neki njihovi “novinari” pomiješaju datume za čak nekoliko mjeseci, to je stvarno novost.

Gospodo s ovakvih “portala”, prvi travanj je za nešto više od 6 mjeseci”, napisao je Beljak na fb-u.

[ZA NEKE "NOVINARE" JE DANAS 1.TRAVANJ]Poznato je da u Hrvatskoj ima puno čudnih portala, ali da neki njihovi "…

Posted by Krešo Beljak on Friday, September 25, 2020