Josipa Rimac je izašla iz Remetinca: “Najvažnije mi je bilo zagrliti moje dijete, a napisala sam i knjigu koju sam posvetila majci”

Josipa Rimac je izašla iz Remetinca: “Najvažnije mi je bilo zagrliti moje dijete, a napisala sam i knjigu koju sam posvetila majci”

Josipa Rimac iz zatvorske zgrade u Remetincu je izašla oko 17.15 sati s vrećicama rukama i torbom na ramenu. U crnoj kožnoj jakni i s velikim sunčanim naočalama prvo je otišla pozdraviti obitelj i odvjetnicu Lidiju Horvat koja ju je čekala. Potom je dala izjavu. 

“Svih ovih 124 dana bilo mi je najvažnije zagrliti svoje dijete. Postupak više nije tajan, ali dok istraga traje ne mogu komentirati ništa vezano za nju jer još traje. Još ćemo se sretati i onda ćete znati više detalja. Ja sam najviše detalja doznala upravo od vas”, rekla je okupljenim novinarima Josipa Rimac. Donosi Dnevnik.hr

Rekla je kako je u Ministarstvu uprave u kojem je bila državna tajnica odmah zatražila razriješenje kao i isključenje iz HDZ-a u kojemu je bila 24 godine. 

“Mislim da je to bila moja obveza i dužnost. Shvaćam i razumijem postupke stranke jer to nije jedino isključenje iz stranke svih ovih godina”, kazala je odgovorivši na pitanje ima li kakvu poruku za stranačke kolege jer je samo nekoliko dana nakon privođenja isključena iz HDZ-a. 

Upitana je li istina da piše knjigu, Rimac je rekla kako je knjigu već  napisala.

“Zove se “Mati i ćaća pet kćeri”, a posvetila sam je svojoj majci Kati koju sam izgubila prije pet mjeseci od koronavirusa, mojem ocu i sestrama”, rekla je Rimac. 

Upitana je li je netko od kolega razočarao nakon svega kaže kako “nema tu razočarenja”.

“Život je takav. Morate biti svjesni da pozicije, funkcije i titule donose neke prijatelje, a samim tim kad izgubite funkcije i titule, one ih i odnose. Najvažnije je da uz ime i prezime uz vas ostaju obitelj i istinski prijatelji”, kaže Rimac. 

U istražnom zatvoru je bila da ne bi utjecala na svjedoke

Istražni zatvor bivšoj državnoj tajnici Josipi Rimac određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Nakon što su ispitana posljednja dva svjedoka, USKOK je na Sud poslao prijedlog za ukidanje istražnog zatvora za Rimac. 

Prijedlog o puštanju na slobodu poslala je i obrana. Odvjetnica Lidija Horvat ranije je rekla da očekuje da će Rimac u poslijepodnevnim satima biti na slobodi te da će vjerojatno dati izjavu medijima.  

Krajem kolovoza USKOK je i treći put proširio istragu protiv Rimac, a ona je i tada izjavila da se ne osjeća krivom.

Osim Rimac u Remetincu su zbog utjecaja na svjedoke u istom slučaju ranije bili i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro, šibenski poduzetnik Ante Sladić i kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija, koji su pušteni da se brane sa slobode. Donosi Dnevnik.hr