Puljak i Orešković: Pitamo se, a i javnost se pita zašto ovako burno reagira. Očito imao nešto što ga potiče na ovu reakciju…

Puljak i Orešković: Pitamo se, a i javnost se pita zašto ovako burno reagira. Očito imao nešto što ga potiče na ovu reakciju…

Jučer započeta burna polemika predsjednika Zorana Milanovića i saborskih zastupnica Dalije Orešković i Marijane Puljak danas je postala još burnija. Žestoka svađa nastavljena je teškim riječima.

– Bit ćemo i dalje narikače kad treba govoriti o problemima u hrvatskom društvu, pravnoj državi, kako nam loše funkcioniraju nadležna tijela i institucije, rekla je Dalija Orešković gostujući u Dnevniku HRT. Dodala je da će osobne uvrede stoički izdržati, te da nema problema da ju se promatra kako u njenom minulom radu i rezultatima, tako ni u onome što će pokušati napraviti u sljedeće četiri godine kao saborska zastupnica.

Marijana Puljak rekla je da ih je začudila ovako burna reakcija predsjednika Zorana Milanovića.

– Pitamo se, a i javnost se pita zašto ovako burno reagira. Očito imao nešto što ga potiče na ovu reakciju, rekla je Puljak.

Istaknula je da nikad neće govoriti o predsjedniku osobno, već će kritizirati njegovu ulogu, instituciju predsjednika i kako mislimo da treba reagirati u ovom društvu.

– Ovakvi napadi nas neće zaustaviti, rekla je. 

Orešković se osvrnula i na osobne uvrede.

– Na moje rezultate i rezultate Povjerenstva u mom sazivu sam izrazito  ponosna. Mislim da je to primjer institucije koja je startala od nule i izgradila se u tijelo, jedno od rijetkih tijela, u koje je hrvatska javnost imala povjerenje. Rezultati su bili prepoznati na međunarodnoj razini. I ako je takav rezultat drugorazredan predsjedniku Milanoviću, onda to više govori o njemu.

Orešković: Svi uključeni u aferu trebali bi snositi odgovornost

Dodala je da se ovdje ne bi trebala pozornost javnosti usmjeriti je li ovo neprimjeren istup predsjednika ili bullying, nego da se moramo fokusirati na ono što je glavno, a to je kako djeluju nadležna državna tijela.

– Smatramo da bi svi uključeni u aferu trebali snositi odgovornost, i tužna je i poražavajuća činjenica da smo samo Marijana i ja jedine osobe na političkoj sceni koje smo sve uključene pozvali na odgovornost i podnošenje ostavki, rekla je Orešković.

Puljak je rekla da se neće upuštati u tužbe, te da će i dalje biti uporne u svojoj kritici i svega onoga što misle da ne valja u ovom društvu. Piše HRT