GONG: “DIRNULE SMO U KLUB, UZEO NAS JE NA ZUB”

GONG: “DIRNULE SMO U KLUB, UZEO NAS JE NA ZUB”

Nakon današnjih prozivki predsjednika Milanovića između ostalih i GONG-a, oni su mu ekspresno odgovorili na svom facebook profilu;

“Nečasno je sudjelovati i družiti se u ilegalnom klubu. Nečasno je šutjeti sve dok javnost to ne otkrije. Nečasno je sebe pravdati apetitom i dobrom ribom koju je šteta baciti.

U trenucima kad Gong dirne u ‘osinja gnijezda’ i traži veću transparentnost vlasti i/ili upozorava na korupciju, što nam je jednostavno posao, potegne se iznova pitanje financiranja organizacije. Retorika o civilnom društvu kao uhljebima omiljena je poštapalica političara koji imaju nešto za sakriti. U nedostatku argumenata, aktualni predsjednik preuzima uhodanu taktiku političara_ki, prije svega, s desnog spektra, napada na civilno društvo i nastojanja da umanji njegovu ulogu i značaj.

Mi smo puno transparentnije po pitanju toga kako se financiramo u odnosu na zakonski minimum. Iako nemamo zakonsku obvezu, objavljujemo godišnje financijske izvještaje na našoj web stranici i dostupni su svima. Raznolikost donatora omogućava nam autonomiju i nitko nas ne može ‘kupiti’. Što se tiče kruha koji jedemo, zorno pokazuje 20 godišnjih financijskih izvještaja.

Sigurne smo da Gong neće biti pozivan na slična suspektna druženja i mjesta, bili tamo akademici ili ljubitelji dobre ribe i kapljice. Gong se ponosi svojim integritetom, neovisnošću i političkom kulturom. Od Hrvatske se svakodnevno trudimo učiniti otvorenije, poštenije i ravnopravnije društvo u kojem žive odgovorni, aktivniji i zadovoljni građani i građanke.

Hrvatska zaista zaslužuje bolje, napisali su na svom FB profilu

[DIRNULE SMO U KLUB, UZEO NAS JE NA ZUB]Nečasno je sudjelovati i družiti se u ilegalnom klubu. Nečasno je šutjeti sve…

Posted by Gong on Friday, October 2, 2020