Hope Hicks – Vjerna je Trumpova ‘vojnikinja‘, peglala mu je košulje, a u Bijeloj kući pronašla je i ljubavnika…

Hope Hicks – Vjerna je Trumpova ‘vojnikinja‘, peglala mu je košulje, a u Bijeloj kući pronašla je i ljubavnika…

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump (73) i njegova supruga Melania Trump (49) testirali su se na koronavirus i nalazi su im pozitivni, objavio je američki predsjednik na Twitteru. Piše Jutarnji list

Ta vijest je stigla samo nekoliko sati nakon što je objavljeno da se u šeficu za odnose s javnošću Bijele kuće Hope Hicks (31) zarazila koronavirusom nakon što je nekoliko puta ovoga tjedna putovala s predsjednikom SAD-a.

A tko je zapravo Hope Hicks, 31-godišnjakinja koja uvodi reda u Bijeloj kući? Mlada dama postigla strelovit uspjeh dok je radila kao glasnogovornica Trumpove kampanje 2016. godine, što je bio njezin prvi posao u politici.

Prije suradnje s Trumpom nije imala političkog ni iskustva u komunikacijama.

Njezin zadatak je  informirati Trumpa kako mediji izvještavaju o njemu. Njezin recept za uspjeh: filtirati tekstove, prezentirati Trumpu samo one izvještaje koji ga glorificiraju i prikazuju u dobrom svjetlu, kako bi vjerovao da ga i mediji i javnost vole.

Michael Wolff je u svojoj knjizi ‘Fire and Fury: Inside the Trump White House’ napisao da je Hicks u Bijeloj kućiimala vezu  s oženjenim muškarcem. Naravno, to je odmah pokrenule svakakve glasine, ali je na kraju ispalo da je Hicks u vezi s razvedenim Robom Porterom, Trumpovim savjetnikom i odvjetnikom. Inače, bivše supruge su Portera optuživale da ih je fizički i psihički zlostavljao.

Wolff u knjizi također otkriva kako je Hicks peglala predsjednikove hlače na jednom službenom putu, dok ih je on imao na sebi.

– Hope je nevjerojatna. Ona je pametna i pažljiva koliko je to bilo moguće. Radi se o zaista fantastičnoj osobi – rekao je Trump za nju, a suradnici za nju kažu da je ‘najposvećenija primjeni predsjednikove agende’.