Liječnik objavio najnovije informacije o predsjedniku SAD-a: ‘Osjeća se dobro, nema vrućicu‘

Liječnik objavio najnovije informacije o predsjedniku SAD-a: ‘Osjeća se dobro, nema vrućicu‘

Liječnik Sean Conley u bolnici Walter Reed drži konferenciju za medije na kojoj objavljuje najnovije informacije o stanju Donalda Trumpa koji je prebačen u bolnicu nakon što mu je u petak potvrđena zaraza koronavirusom.

– Predsjedniku je dobro. Iza mene su predstavnici predsjednikovog liječničkog tima – kazao je Conley te potom predstavio liječnike.

– Predsjedniku se osjeća dobro. Iza mene su predstavnici predsjednikovog liječničkog tima – kazao je Conley te potom predstavio liječnike.

– Kao što smo izvijestili jučer, preporučili smo da predsjednika dovedemo u bolnicu kako bi pratili njegovo stanje. Moj tim i ja smo zadovoljni napretkom stanja predsjednika – kazao je Conley. 

– Prima odgovarajuću njegu. Pratimo njegovo stanje, njegove funkcije srca i bubrega i sve je u redu. Predsjednik nema problema s disanjem, odlične je volje, nema potrebe za primanjem kisika. Rekao nam je da je danas spreman otići kući – kazao je liječnik Sean Dooley.

Prije 40 sati je predsjednik primio posebnu terapiju antitijelima, jučer navečer je primio prvu dozu Remdesivira i nastavit ćemo ga liječiti tim lijekom idućih peta dana – kazao je liječnik Garibaldi

– Nema vrućicu posljednja 24 sata. Optimistični smo – kazao je Conley.

Na upit novinara kada bi Trump mogao biti otpušten iz bolnice, liječnici nisu mogli dati odgovor te su kazali da Trump prema svemu neće morati primati kisik.

– Nije primao kisik niti prethodnih dana. Niti ga prima sada – kazao je Conley.

– Predsjednik prima svu nužnu njegu prema međunarodnim protokolima za Covid-19. Imao je vrućicu u četvrtak i petak ujutro, ali je sada više nema. Osjećao je umor i nije imao problema s disanjem – kazao je Conley. 

– On ima 74 godine, muškarac je i blago pretio, ali osim toga zdrav je. Kolesterol mu je u redu, nema problema s tlakom, aktivan je. Nije u skupini koja je kritična – kazao je Conley.

Na pitanje novinara kako se predsjednik zarazio, Conley je kazao da ne može govoriti o tome. 

Na pitanje zašto Melania Trump nije prevezena u bolnicu, Conley je kazao da nema nikakve potrebe da bude hospitalizirana. Piše Jutarnji list