Carla Bruni: ‘U lockdownu sam se odrekla alkohola jer često pretjerujem s kapljicom. Zamalo smo se poubijali!‘

Carla Bruni: ‘U lockdownu sam se odrekla alkohola jer često pretjerujem s kapljicom. Zamalo smo se poubijali!‘

Talijanska kantautorica Carla Bruni, bivša manekenka i prva dama Francuske, koju su mnogi nazivali žderačicom muškaraca, za britanski je Telegraph odgovorila na pitanja o privatnom životu koja će vrlo vjerojatno zagolicati znatiželjne čitatelje.

Bruni je nedavno izdala novi album, a njezin suprug, bivši francuski predsjednik Nicholas Sarkozy, izdao je memoare. Svoju suprugu, koji je oženio u veljači 2008., u prvoj godini mandata u Elizejskoj palači. Upoznali su se u studenome godinu ranije na jednom primanju, nekoliko tjedana nakon što se predsjednik razveo od svoje druge supruge Cecilije s kojom je u braku bio 11 godina.

Sarkozy u svojim memoarima ‘Olujna vremena’ piše i o svojoj supruzi, ali jedna druga knjiga digla je više prašine zbog Carle Bruni kao glavne protagonistice ljubavnog trokuta.

Čuveni filozof Jean-Paul Enthoven ljutito je reagirao na objavljivanje autobiografskog romana Le Temps gagné (Ušteđeno vrijeme) svoga sina Raphaëla, nakon što je on u knjizi opisao detalje ljubavne drame koja je potresala njegovu obitelj. Raphaël Enthooven muškarac je zbog kojega je Bruni ostavila Jean-Paula i s kojim ima sina Aureliena (19).

Ležerno i nemarno govori kako još uvijek nije pročitala knjigu kojom se naslađivala francuska intelektualna elita.

– Ja podržavam demokraciju, svatko može raditi što ga je volja. Volim kada se ljudi izražavaju. Rekla sam Raphaël da ima moju podršku, rekla je obećavajući da će knjigu pročitati na idućem godišnjem odmoru. Nije previše zainteresirana za sadržaj knjige, pa čak niti zbog činjenice da je 23 retka njezin bivši partner posvetio njezinoj stražnjici.

– Ah, moja stražnjica prije 20 godina.

Za britanski list izjavila je kako je vrijeme provedeno u karanteni bilo izazovno za nju i Nicholasa.

– Naravno, kao i sve druge ljude. Prije smo se rijetko viđali tijekom dana, a sada sam imala priliku vidjeti kako drijema u 15 sati. Da, bio je to test za nas. Ali on je napisao knjigu, a ja sam napisala album.

Otkriva da nisu bili sami.

– Imali smo punu kuću, s nama je naravno bila kći Giulia, koja će napuniti 9 godina u listopadu, moja majka je bila s nama, ali i njegova sestra. Moja majka je 91, a njegova sestra 95. Talijanski zatvor, o Bože, zamalo smo poubijali jedni druge!, iskreno progovara Carla Bruni, glasno se nasmijavši.

Da stvar bude izazovnija, Carla Bruni odrekla se alkohola u vrijeme lockdowna.

– Kad pijem pretjerujem. Razmišljala sam, ako provedem karantenu s alkoholom, gotova sam. Ne znam biti umjerena, rekla je.

Na pitanje je li se njezin suprug solidarizirao po pitanju alkohola, dala je zanimljiv odgovor:

– On nije popio ni kap alkohola u svom životu. Pati od jakih glavobolja, a kada je bio mlađi strahovao je kako bi mogao reagirati na alkohol. Tako da nije svjestan pozitivnih strana alkohola. Rekla sam mu, drago mi je da ne znaš, inače bi cijeli dan provodio u birtiji, duhovito odgovara.

Sljedeći mjesec par koji je svojedobno punio novinske stupce proslavit će 13. godišnjicu upoznavanja.

Bruni ističe da je moć svakako bio afrodizijak prilikom upoznavanja. Ali kao još dva važnija čimbenika Bruni ističe jednakost i ravnotežu od samog početka.

– Sreli smo se u pravo vrijeme. 20 godina ranije trebala bi mu supruga koja bi mu bila lojalnija. A ja se nikad ne bih zbližila s muškarcem koji ima tako snažan i dominantan karakter. Ali upoznali smo se kada smo bili dovoljno snažni jedan za drugoga.

Carla Bruni iskreno govori o njihovom odnosu, bez zadrške i uljepšavanja.

– Apetit dolazi uz jelo, a dobar san spavanjem. Možda onda ljubav dolazi s ljubavlju. Isto je sa željom. Ako se osjećaš poželjnom, ako zračiš požudu, osjećat ćeš požudu posvuda.

Otkrila je kako su uspjeli održati strast u kući punoj ljudi.

– Na jugu Francuske imamo dosta veliku kuću. Imamo prostor za rad, malena mjesta gdje je on mogao pisati, a ja stvarati glazbu. Za ljubav smo imali spavaću sobu, s lokotom i debelim zidovima, glasno se nasmijala Carla Bruni dodajući da nije baš jako inspirativno biti zarobljen s njezinom majkom.

– Jadni Nicholas, dodaje, piše Jutarnji.