Čičak: Pročelnik je pogriješio datum, općina Rugvica nije poslovala s Petekom

Čičak: Pročelnik je pogriješio datum, općina Rugvica nije poslovala s Petekom

“Općina Rugvica poslovala je s tvrtkom Petek, ali ne u zadnje dvije godine”, rekao je novi zastupnik HDZ-a i načelnik općine Rugvica, Mato Čičak, koji je nedavno ušao u sabor kao zamjena HDZ-ovom gradonačelniku Velike Gorice, Draženu Barišiću, kojem je skinut imunitet zbog afere Janaf.

Kako doznaju Index istrage, to nije točno.

Pronašli su, pišu, ugovor Općine Rugvica s Elektrocentrom Petek iz prošle godine, koji je potpisao novi HDZ-ov saborski zastupnik Čičak, te Odluku o odabiru te sporne tvrtke na natječaju Općine s fabriciranim datumom. Po službenom dokumentu Općine, posao vrijedan 9,5 milijuna kuna (uključujući PDV) dodijeljen je devet mjeseci prije nego što je uopće raspisan natječaj.

Mato Čičak za N1 upitan o tome rekao:

“Ja sam na to pitanje već odgovorio, u tom natječaju bila je zajednica ponuditelja, tvrtka Elos, koja je dobila 95,45 posto ugovora, a tvrtka Elektrocentar Petek s 4,55 posto ugovora. Ono na što se poziva novinar, pročelnik je pogriješio datum, ništa nije bilo. Sve se vidi u javno objavljenoj dokumentaciji.”

Rekao je da s Petekom nije poslovao ni prije ni nakon toga posla. “Ovdje je bio podizvođač, dobio je 4,55 posto posla. Mi s njim nismo potpisali ugovor, nego s tvrtkom Elos”, rekao je Čičak.

Peteka je, kaže, susretao, ali kao općina s njim nisu imali poslovnih odnosa.

“18. 9. sam ušao u Sabor, nisam imao provjerene informacije koje sam tamo govorio, išao sam odmah dati izjavu, ljudi su me pitali, ja sam rekao da godinu i pol ili dvije sigurno nismo s njima poslovali”, kazao je Čičak.

Negirao je i da je natječaj ranije pripremljen. “Mi nismo ništa pripremali ranije, jer nismo ni dobili gotovu dokumentaciju od županije. Pročelnik je kad je objavljivao to očigledno pogriješio u datumu”, rekao je Čičak. Piše N1