Troskot : “Ne znam koji su motivi Milanovića, ali on je osoba s karakterom…”

Troskot : “Ne znam koji su motivi Milanovića, ali on je osoba s karakterom…”

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot gostovao je u N1 Studiju gdje je komentirao opoziv predsjednika o kojemu se posljednjih dana raspravlja zbog njegovih nastupa, a osvrnuo i na aferu Janaf.

Troskot smatra kako nema elemenata za opoziv predsjednika Zorana Milanovića.

“Za sada niti jedna ustavna odredba koja uređuje ovlasti predsjednika nije povrijeđena. Ako se utvrdi da su neke njegove radnje, poput bivanja u Slovenskoj 9, dovele u pitanje čast institucije koju obnaša, tada bismo i mi kao Klub Mosta razmotrili bi li išli u opoziv predsjednika. Međutim, ovo sve do sad viđeno nema elemenata za opoziv predsjednika.”

Troskot kaže da postoje i sličnosti u načinu komuniciranja između Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

“Ne znam koji su motivi Milanovića, ali on je osoba s karakterom i znali smo svi kakav je. Takvu retoriku koristio je i kad je bio predsjednik Vlade. Ali i na aktualnom satu kada se obraća Plenković možete vidjeti sličan način vrijeđanja, dociranja i nadutih izjava prema saborskim zastupnicima. To pokazuje da obojica zdrave skepse doživljavaju kao prijestupe nepokornosti. Te izjave su bile očekivane. Žalosno je samo da je to zauzelo cijeli medijski prostor, a mičemo se od glavnih problema, kao što su ozbiljni ekonomski problemi, iseljavanje stanovništva.”

O Klubu u Slovenskoj 9

Osvrnuo se i na aferu Janaf te na sporni “Klub”.

“Izgleda da je Slovenska 9 bila riznica državnog novca. Slovenska 9 je samo jedan od pokazatelja poremećaja arhitekture trodiobe vlasti gdje. Umjesto da se određene državne politike vode na Markovom trgu i Pantovčaku, Slovenska 9 je bila centar provođenja politike. Povjerenstvo je otvorilo i postupak protiv Ćorića, a to je osoba koja je imenovala Dragana Kovačevića na funkciju. Ako se još dokaže da je suprug zamjenice državne odvjetnice čuvao novac, onda stvarno govorimo o jednoj od najvećih afera u Hrvatskoj”, poručio je Troskot.