Poduzetnik Goran Puklin osumnjičen da je prao novac za šefa Janafa: ‘U torbi sam nosio bolesnog mačka, a ne Kovačevićev novac’

Poduzetnik Goran Puklin osumnjičen da je prao novac za šefa Janafa: ‘U torbi sam nosio bolesnog mačka, a ne Kovačevićev novac’

Poduzetnik Goran Puklinosumnjičen da je skrivao milijune Dragana Kovačevića, istražiteljima je izjavio kako gotovina koja je kod njega pronađena nije ilegalna zarada bivšeg šefa Janafa. Piše Ana Raić Knežević Telegram

“To je moje nasljedstvo i moja vlastita primanja”, tvrdi Puklin, inače suprug zamjenice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu Mirele Alerić Puklin. Znači li ovo da je učinjen veliki propust u istrazi?

SAKRIO NOVAC U SVOM STANU

Iako je istražiteljima predočio i potvrde iz kojih proizlazi da je u pitanju njegov obiteljski novac, Puklin je ipak obuhvaćen krakom istrage za pranje novca u aferi Janaf. Na teret mu se stavlja da je u vlastitom stanu sakrio 2.593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka koji u svari pripadaju Draganu Kovačeviću. Ukupno se radi o 4,5 milijuna kuna.

Novac je, tvrdi USKOK, iznijet 16. rujna iz ‘Kluba’ u Slovenskoj ulici 9, te predan Puklinu. On ga je pak, sumnja se, sakrio u vlastitom domu.

VJEŠTAČENJE PRONAĐENOG NOVCA

Prema informacijama do kojih je došao Telegram radilo se o novčanicama pakiranima u više različitih koverti. Na nekima od njih napisano je i odakle novac potječe, te kome je bio namijenjen, zbog čega će Puklinova obrana u nastavku istrage tražiti grafološko vještačenje.

Inzistirat će, doznajemo, i na vještačenju starosti tinte, te samih koverti u kojima se novac nalazi. Time, naime, žele dokazati da je u koverte stavljen puno prije 16. rujna kada je navodno preuzet od Kovačevića. Zatraženo je i daktiloskopsko vještačenje novčanica ne bi li se provjerilo ima li na njima uopće Kovačevićevih otisaka.

SPORNI KONTAKT S KOVAČEVIĆEM

I Kovačevićev odvjetnik Ivo Farčić za RTL je potvrdio kako njegov klijent negira bilo kakvu vezu s novcem pronađenim kod Gorana Puklina.

Do sumnje da bi Puklin mogao biti Kovačevićev pomagač istražitelji su došli jer je snimljen kontakt ove dvojice muškaraca tijekom 16. rujna, dakle uoči uhićenja šefa Janafa. Poznato je da je Kovačević dobio informaciju da mu se sprema uhićenje zbog sumnji da je pogodovao Peteku. Tko mu je to dojavio još se istražuje.

SKRIVANJE NOVCA, BACANJE MOBITELA

Zbog informacije da će završiti pod istragom, Kovačević je, kako su mediji već javljali, odlučio riješiti se mobitela. Bacio ih je u rijeku Savu, ali su ih policijski ronioci pronašli.

Kasnije se ispostavilo i da je pokušao sakriti značajne količine gotovine. Nešto manje od devet milijuna kuna pronađeno je u Kovačevićevoj toyoti koju je odvezao k prijatelju u Samobor, dok su četiri i pol milijuna pronađena kod Puklina.

U TORBI MAČAK, A NE NOVAC

Da je u svoj stan odnio Kovačevićev novac istražitelji su zaključili jer su 16. rujna snimili Puklina kako u stan ulazi s torbom u rukama. Puklin tvrdi da u torbi nije bio novac, nego mačak, kućni ljubimac obitelji Puklin, kojeg je nosio k veterinaru.

Zbog suprugovih kontakata s Kovačevićem, ispitana je i Puklinova supruga, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu. I ona je potvrdila da su u stanu imali određeni iznos gotovine, te da je njezin suprug značajnu svotu dobio kao nasljedstvo, od svog tetka i tetke.

Osim što je morala dati iskaz u procesu protiv vlastitog supruga, o svojoj ulozi u ovom slučaju tužiteljica Alerić Puklin morala se očitovati i glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek.