Privedeno više osoba povezanih sa zločinom na Ovčari…

Privedeno više osoba povezanih sa zločinom na Ovčari…

Desetak osoba sa šireg područja Vukovara, najviše iz Negoslavaca, u srijedu je privedeno u PU osječko-baranjsku kao dio završnog policijskog kriminalističkog istraživanja vezanog uz počinjenje ratnog zločina na Ovčari u studenome 1991. godine.

Prema neslužbenim informacijama, dvojica među njima, muškarci u dobi od 57 i 72 godine, nalaze se u fokusu policijskog interesa zbog sumnje da su bili sudionici famoznog špalira smrti na Ovčari. Konkretno, da su bili dio grupe u kojoj su se nalazili srpski vojnici, dobrovoljci, ali i civili koji su ranjenike dovezene na Ovčaru iz vukovarske bolnice po izlasku iz autobusa tukli, zlostavljali, omalovažavali, nanosili im bol i patnju…, odnosno počinili ratni zločin nad vojnim i civilnim ratnim zarobljenicima.

Ostale osobe koje je policija privela prvenstveno bi im, kako doznaje Jutarnji list, trebale dati informacije i iznijeti svoja saznanja o zbivanjima na Ovčari tih dana studenoga 1991., ali i ulozi 57-godišnjaka i 72-godišnjaka, koji su u inkriminirano vrijeme imali 28, odnosno 43 godine. Iz MUP-a su potvrdili da se provodi akcija, ali nisu iznijeli njezine detalje.

– Policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina u suradnji s Policijskim upravama osječko-baranjskom i vukovarsko-srijemskom te Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, na području Vukovarsko-srijemske županije provode završne radnje kriminalističkog istraživanje vezano uz počinjenje ratnog zločina iz studenog 1991. godine na Ovčari. Našim postupanjem u ovom trenutku je obuhvaćeno više osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije – rekla je Jutarnjem listu Marina Mandić, glasnogovornica MUP-a.