Suprug Dragane Jeckov nije sretan s uhićenjima Negoslavčana: Kao čovjek izražavam razočarenje jer je od rata prošlo 30 godina…

Suprug Dragane Jeckov nije sretan s uhićenjima Negoslavčana: Kao čovjek izražavam razočarenje jer je od rata prošlo 30 godina…

Vijest o uhićenju osam Negoslavčana potvrdio je za portal srbi.hr i načelnik te općine Dušan Jeckov. On je, inače suprug saborske zastupnice SDSS-a Dragane Jeckov.

Načelnik Negoslavaca navodi i da su, prema njegovim saznanjima, svi uhićeni 1991. godine bili zaposleni u poljoprivrednom kombinatu Vupik, a neki od njih i danas tamo rade.

– Kao čovjek izražavam razočarenje jer je od rata prošlo 30 godina pa se naprosto pitam kada će ovome doći kraj. Zbog činjenice da su svi uhićeni radili u Vupiku nema sumnje da ih se želi povezati s događajima na Ovčari. To što je netko tamo radio ili bio mobiliziran ne znači da je počinio ratni zločin. Nadam se da će to istraga i potvrditi kada su u pitanju ovi ljudi. Riječ je o običnim ljudima koji žive u našem mjestu čitave svoje živote, a većina njih je bila ranije pozivana na informativne razgovore i uredno se na njih odazivala. Da su imali potrebu bježati pravde ne bi odlazili na te razgovore. U interesu je svih nas da se zločini istraže, ali ja bih volio da se istim intenzitetom kojim se provode istrage za zločine nad pripadnicima većinskog naroda, provode i istrage o zločinima nad pripadnicima srpske zajednice u Vukovaru – kaže Dušan Jeckov i dodaje da se iz pojedinih desničarskih krugova učestalo stavlja anatema na sve mještane ovog sela i nameće im se kolektivna krivnja.

Kako također neslužbeno saznaju srbi.hr većina mještana je mirno privedena na razgovor, dok je prilikom uhićenja dvojice Negoslavčana obavljena potpuna pretraga kuće, a oni su odvedeni s lisicama na rukama.