Sud odbio žalbe: Istraga u slučaju Janaf postala pravomoćna…

Sud odbio žalbe: Istraga u slučaju Janaf postala pravomoćna…

Istraga u slučaju Janaf postala je pravomoćna. DORH je o istrazi danas poslao priopćenje.


“Nakon što je USKOK donio rješenje o provođenju istrage protiv 11 okrivljenika od 17. rujna 2020., troje okrivljenika podnijelo je žalbe koje je danas Županijski sud u Zagrebu odbio kao neosnovane. (9. 10. 2020.)

Odlukom suda kojom su odbijene žalbe okrivljenika na navedeno rješenje USKOK-a o provođenju istrage potvrđena je osnovana sumnja u počinjenje kaznenih djela opisanih u rješenju o provođenju istrage. 

Rješenje o proširenju istrage protiv dvojice okrivljenika od 18. rujna 2020., protekom zakonskog roka za podnošenje žalbe u kojem roku iste nisu podnesene, također je postalo pravomoćno.

Sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku, pravomoćnošću rješenja o provođenju i proširenju istrage započeo je kazneni postupak”, naveo je DORH u priopćenju. 

Uskok je pokrenuo istragu protiv ukupno 14 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima. Uz glavne aktere te korupcijske afere – Peteka, direktora Janafa Dragana Kovačevića, Barišića i gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića te Jelisavca, Gašparac, Marasa i Prodan, osumnjičeni su Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Iva Šuler, Ljubomir Perušić i Goran Puklin.

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin potvrdila je u utorak da je zatražla razrješenje nakon što joj je suprug Goran Puklin osumnjičen za skrivanje nezakonitih 4,5 milijuna kuna Dragana Kovačevića, javlja Dnevnik.hr