Drama u lokalnoj birtiji: Žena došla po pijanog muža, a on pobjegao u polje…

Drama u lokalnoj birtiji: Žena došla po pijanog muža, a on pobjegao u polje…

Muškarac (35) iz okolice Križevaca mora platiti 3000 kuna novčane kazne zbog ljubomornog ispada, vrijeđanja i psovki koje je uputio supruzi krajem srpnja oko 17.30 sati u prostorijama zajedničke obiteljske kuće. Prema presudi Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru, 35-godišnjak je verbalno napao svoju suprugu. Piše podravski.hr

– Kurvo, ideš se gore j….i, kupila si kondome da se ideš j….i! – vikao je svojoj ženi. Pritom, branio joj je upotrebu kupaonice i dalje joj vikao da je kurva, a kada je napadnuta žena pozvala policiju, on se udaljio u nepoznato. Policijski službenici su ga pronašli sljedećeg dana kada je uhićen i priveden na prekršajnu obradu.

Policijski službenici su ga prijavili redovnim putem predmda je već pravomoćno osuđen zbog obiteljskog nasilja. Tada je prema pravomoćnoj presudi Općinskog suda kažnjen s 1500 kuna. Ovoga mu je puta sud odredio dvostruko veću kaznu od 3000 kuna, a sljedeći put, ako ponovi obiteljsko nasilje, sigurno mu ne gine i stroža kazna, nije isključeno ni zatvor. Okrivljeni se 35-godišnjak sudu žalio na policijski optužni prijedlog te je sporio obiteljsko nasilje za koje je prijavljen.

– Došao sam s posla i ostao s kolegama u seoskom kafiću. Supruga je autom došla po mene i priznajem, bio sam pijan, no samo sam se zafrkavao. Nisam joj rekao da je kurva, a kamoli nešto uvredljivije. Kako je nedavno počela raditi u plastenicima, pitao sam je jel se tamo s kime ljubila. Ne znam zašto je pozvala policiju, a kada sam čuo da ih je pozvala, otišao sam od kuće i cijelu noć šetao okolo po poljima sve dok me idućeg dana nije zatekla policija – ispričao je na sudu okrivljeni 35-godišnjak.

– Kod kuće je bio tast koji također može potvrditi da nije bilo nikakvih grubih riječi prema supruzi – rekao je on. Zamolio je dežurnog suca Darka Lakliju da ga ne pošalje u zatvor kako su to tražili iz policije. Uostalom, izrečena mu je bila i mjera osmodnevne zabrane približavanja supruzi koju misli ispoštovati, samo da si ode kući po stvari.

Njegov tast ipak na sudu nije potvrdio njegovu priču. Rekao je da je njegova kći autom otišla po njega u birtiju zato što zet nema položen vozački ispit.

– Kao i obično u zadnje vrijeme, bio je pod velikim utjecajem alkohola. Galamio je na suprugu, govorio joj između ostalog i da je kurva kao i druge riječi koje nije ugodno slušati, no nisam čuo baš sve zato što sam bio vani, a oni unutar kuće. Kad je došla policija, nije ga bilo cijele noći do idućeg dana kada su ga uhitili. Poznato mi je da je odlučio ići na liječenje od alkoholizma, drago mi je zbog toga, podržavam njegovu odluku jer je mlad čovjek, ima tek 35 godina, a mora se brinuti o obitelji, posebno o troje djece koja još idu u školu – rekao je na sudu tast okrivljenog i otac oštećene žene. Ona je pak ispričala svoju stranu priče.

– Prva sam se vratila s posla, a kako nema položen vozački ispit, otišla sam po njega. Zatekla sam ga u ugostiteljskom objektu s kolegama. Bio je jako pijan. Počeo mi je prigovarati što sam išla raditi u plastenike za nadnicu, a išla sam zato jer se teško živi od jedne plaće budući da imamo troje djece koja idu u osnovnu školu. Rekao mi je da sam se išla gore j….i, stalno mi je govorio da sam kurva, branio mi da se odem istuširati iako je taj dan bilo jako vruće i sva sam se oznojila naporno radeći na velikoj vrućini. Više puta sam mu rekla da prestane, no on je nastavio s uvredama. Zaista sam mu pozvala policiju i onda je otišao od kuće. Nije se vratio cijele večeri premda sam ga zvala da se vrati. Kući je došao idućeg dana prije podne kada su ga policajci uhitili – rekla je ojađena žena.

Rekla je kako suprug nije prekršio zabranu približavanja koju mu je izrekla policija. On je, kako kaže, bio u prizemlju i nije dolazio do dijela u kojem ona živi, a kada se trebao otuširati, maknula se. Sucu je rekla kako nije potrebno izricati nove mjere zabrane približavanja jer od tada više nije nasilan prema njoj. Jedini je problem kada popije, a tada joj svašta govori, kazala je ojađena žena.