Doznaje se tko je napadač koji je izrešetao policajca pred Vladom…

Doznaje se tko je napadač koji je izrešetao policajca pred Vladom…

Na Markovu trgu upucan je policajac te je u bolnicu prebačen vozilom hitne pomoći. Policija je ubrzo javila kako je tijelo počinitelja koji odgovara opisu pronađeno na Jabukovcu. Ozlijeđeni policajac je stabilno. Javlja Dnevnik.hr

Na Markovu trgu ispred zgrade Vlade jutros je upucan policajac. Pred Vladu je stigla i hitna pomoć koja ga je prevezla u bolnicu. Počinitelj koji se dao u bijeg se ubio, a njegovo tijelo pronađeno na Jabukovcu. Ozlijeđeni policajac je stabilno. 

Tijek događaja pratite u nastavku:

11:02 Kako doznaje Dnevnik Nove TV napadač je 20-godišnjak iz Kutine, dosad bez evidentiranog prekršaja, dolazi iz braniteljske obitelji, motivi i dalje nisu poznati.

11:00 Odvjetnik čiji se ured nalazi u blizini zgrade Vlade kazao je kako mu se čini da su jako dugo čekali hitnu.

“Policajac je bio pri svijesti i u velikim bolovima. Ja sam prije toga čuo buku, u prvi tren mislio sam da netko nešto istovaruje s kamiona”, rekao je odvjetnik.

10:40 Premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirali su jutrošnju pucnjavu. Plenković je kazao kako sve upućuje da je riječ o “zločinu individualnog karaktera” dok je Božinović najavio kako će se poduzeti strože mjere osiguranja. Više pročitajte ovdje

10:20  Vozilo zagrebačke hitne službe stiglo je na Markov trg u roku 6-7 minuta od dojave, no ranjenog policajca do bolnice je prevezlo sanitetsko vozilo Krapinsko-zagorske županije, koje je u međuvremenu naišlo, doznaje se od ravnatelja zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu Žarka Rašića.

10:30 Prodavačica iz obližnjeg dućana prva je priskočila u pomoć ozlijeđenom policajcu. Njezinu izjavu pročitajte ovdje. 

10:00 Markov trg i okolne ulice jutros su bile pod opsadom policije. Galeriju fotografija pogledajte ovdje

09:45 Zaposlenica obližnjeg dućana  prva je priskočila u pomoć ozlijeđenom policajcu. Kako javlja N1, rekla je da misli kako je čula rafaljnu paljbu dva ili više puta te da je ozlijeđenog policajca u bolnicu prevezlo vozilo saniteta koje se tamo slučajno zateklo. Sanitet je navodno prevozio uzorke testova na koronavirus u Infektivnu kliniku. 

08:40 Ranjeni policajac prebačen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice s prostrijelnim ranama lijeve ruke te s obje strane trupa, a zasad su mu u funkcije stabilne, izjavio je Hini ravnatelj bolnice Mario Zovak.

08:35 Kako doznajemo, u Vladi još od incidenta s lubenicama razmatraju nove oštrije mjere sigurnosti, a nakon jutrošnjeg napada one će biti još strože.

08:30 Svjedoci za N1 televiziju kažu da se pucnjava dogodila ispred samog ulaza u Banske dvore.

“Čuo sam pucnjavu, ovoga nije bilo za vrijeme rata”, rekao je jedan građanin za N1.