Plenković o pucnjavi na Markovu trgu: Riječ je o pokušaju ubojstva…

Plenković o pucnjavi na Markovu trgu: Riječ je o pokušaju ubojstva…

Premijer Andrej Plenković, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije Nikola Milina održali su sastanak nakon pucnjave na Markovu trgu, u kojoj je ranjen policajac, a napadač kasnije počinio samoubojstvo.

Pokušaj ubojstva

“Riječ je o pokušaju ubojstva, a počinitelj je počinio samoubjstvo nedugo nakon događaja. Policija će poduzeti sve radnje da vidi kako se to dogodilo, koji su motivi. Ranjenom policajcu želimo brz oporavak”, kazao je premijer Plenković.

“Od događaja od prije mjesec dana, policija je povećala kontrole na Markovu trgu. Mi ima mo kulturur otvorenosti na Markovu trgu, dostupan je svima…”, kazao je premijer.

“Nakon ovoga ćemo pojačati mjere, nema nikakve dileme”, rekao je Plenković.

Napadač došao pješke

“Pojačat ćemo mjere nakon ovoga”, dodao je. “Došao je pješke, nije vozilom. Kada netko dolazi iza ugla to nije predvidljivo”, kazao je premijer. Dodao je da je sada puno veća kontrola na prostoru Markova trga.

“Nema odgovornosti ministra Božinovića”, kaže premijer odgovarajući na pitanje naše reporterke.

Pojačat će se mjere

Novinarima se obratio i ministar Božinović.

foto: screenshot

“Ovakve situacije mogoće je izbjeći jedino ako se sve zatvori”, rekao je.

Božinović je dodao i kako bi sigurno bilo bolje da su ove institucije negdje drugo. “Nije lako preseliti ove institucije koje su tu duže od desetljeća”, dodao je.

Na pitanje što su napravili po pitanju sigurnosti kaže da su sigurnosne službe razvile nekoliko scenarija te kako će se vidjeti što će se primijeniti.

Pojačat će se mjere, rekao je ministar.

Podsjetimo, jutros je na Markovom trgu upucan policajac. Ranjen je i prevezen u bolnicu u Vinogradskoj. Stabilno je. Policija je na Jabukovcu pronašla osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo. Prenosi N1