Osude zbog napada i uvreda na račun ekipe N1, Alemke Markotić i Vilija Beroša…

Osude zbog napada i uvreda na račun ekipe N1, Alemke Markotić i Vilija Beroša…

Gošća Dnevnika N1 televizije u srijedu je bila ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić koja je s našom reporterkom Mateom Dominiković razgovarala o velikom rastu novozaraženih u Hrvatskoj. No, netom prije javljanja uživo u Dnevnik N1, našu ekipu i profesoricu Markotić verbalno je napao mladi par. Uslijedile su osude ovakvog čina.

Agresivan napad na ekipu N1

Pogledajte trenutak kada su naša reporterka i snimatelj verbalno napadnuti za vrijeme intervjua s dr. Alemkom Markotić. Psovke, vrijeđanje,… ma najbolje da vidite sami. Više na: https://bit.ly/3nTxpMT

Posted by N1 Hrvatska on Wednesday, October 14, 2020

“Osuđujemo divljački verbalni napad na kolegicu Mateu Dominiković, snimatelja N1 Hrvatska i profesoricu Markotić. Javnost ima pravo izraziti mišljenje i kritizirati, ali ovo nije to, ovo je iživljavanje i ometanje novinarke koja radi svoj posao. Ne možemo pristati da postane normalno ovako napadati i vrijeđati ljude zbog njihovog posla, stava ili mišljenja”, objavio je Sindikat novinara Hrvatske.

Ranije je, podsjetimo, glasnogovornik Vlade RH u objavi na Twitteru osudio napad na našu ekipu i Alemku Markotić te Vilija Beroša i ekipa RTL-a Danas.

“Osuđujemo sramotan i primitivan nasrtaj te prijetnje gospođi Alemki Markotić i televizijskoj ekipi N1 Televizije, kao i verbalni napad na ministra Vilija Beroša uoči javljanja za RTL Danas. Gospođa Markotić i gospodin Capak nedavno su zaprimili prijetnje, čime se bave i nadležna tijela.

Radi se o izljevima isključivosti i mržnje, s namjerom ugrožavanja drugih, što je suprotno kulturi tolerancije koju trebamo graditi u civiliziranom društvu”, navodi se u objavi na Twitteru glasnogovornika Vlade RH Marka Milića.

Podsjetimo, gošća Dnevnika N1 televizije bila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić koja je s našom reporterkom Mateom Dominiković razgovarala o velikom rastu novozaraženih u Hrvatskoj. No, netom prije javljanja uživo u Dnevnik N1, našu ekipu i profesoricu Markotić verbalno je napao mladi par. Javlja N1

Portal Demos Media također osuđuje divljački napad na kolege s N1 televizije,profesoricu Alemku Markotić i ministra Beroša.