Kakva ekipa na fešti kod Čička: Kuščević, Žunić, Masten… Svi u bespravno sagrađenoj konobi…

Kakva ekipa na fešti kod Čička: Kuščević, Žunić, Masten… Svi u bespravno sagrađenoj konobi…

Svi oni našli su se u bespravno sagrađenoj konobi od 46 kvadrata koju je Čičak sagradio dok je ta parcela bila poljoprivredno zemljište.

Mato Čičak, HDZ-ov načelnik Rugvice i zastupnik koji je u Sabor uskočio umjesto uhićenog gradonačelnika Velike Gorice, prošle je godine organizirao druženje u konobi iza svoje kuće. Taj je objekt, kako je jučer Telegramu potvrđeno iz Državnog inspektorata, sagrađen bespravno.

Dakle u nelegalnoj konobi punoj lovačkih trofeja, u prosincu 2019. sastala se zanimljiva ekipa. Najpoznatiji u društvu bio je bivši ministar uprave Lovro Kuščević, koji je nekoliko mjeseci prije ovog druženja bio primoran dati ostavku nakon mega afere koju je otvorio Telegram.

Usput, kao i u slučaju Kuščevićeve općine Nerežišća, prostorni plan izmijenjen je i u Rugvici, gdje je načelnik Mato Čičak uskoro prenamijenio svoja i tatina zemljišta u građevinska, što je nedavno također otkrio Telegram.

‘SPAVAO U DVORIŠTU ZBOG KUŠČEVIĆA’

Na opuštenom druženju HDZ-ovca bio je i Krešimir Žunić (u sivom odijelu) koji je pak ove godine smijenjen s mjesta vršitelja dužnosti direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, nakon što je RTL-ova Potraga otkrila da je po povlaštenoj cijeni kupio stan u Zadru uz subvenciju APN-a, dakle agencije u kojoj je radio. Tada je izjavio i onu čuvenu rečenicu, kako ga je “sram koliko nema”.

4 sata je pak ubrzo otkrio i kako je Žunić imao stan u Zagrebu koji je iznajmljivao Lovri Kuščeviću, otkako se nakon ostavke u srpnju 2019. vratio u Sabor. “Postoji jedan pomoćni objekt u dvorištu u Maksimirskoj. On je na suprugu, ali mi ga je dala koristiti, ja sam ga uredio. Nije to puno, 40-ak kvadrata, ali meni dovoljno. Lovro spava u mom stanu, ja u tom objektu” izjavio je tada Žunić.

VEZE S BARIŠIĆEM I PETEKOM

Na druženju je bio prisutan i Tomislav Masten (stoji pored Kuščevića), bivši šef samoborskog HDZ-a te direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije. On je Telegramu i potvrdio kako je druženje doista bilo kod Mate Čička. Masten je u fokus javnosti došao nakon uhićenja gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića kojeg se sumnjiči za namještanje poslova poduzetniku Kreši Peteku. Naime njegova tvrtka Elektrocentar Petek upravo je s Vodoopskrbom i odvodnjom sklopila posao vrijedan 32 milijuna kuna na projektu Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok.

Kada je Jutarnji list kontaktirao Mastena i upitao ga je li u dodjeli poslova Peteku presudilo prijateljstvo s uhićenim Barišićem, on je odgovorio da je to “bedastoća” i da ugovor s Petekovom tvrtkom čini tek pet posto ukupno ugovorenih poslova na projektu vodoopskrbe Zagreb-Istok koji je težak 628 milijuna kuna.

Zanimljivo, i općina Rugvica u kojoj je Mato Čičak načelnik također je surađivala s Petekom, a Index je objavio dokumente koji sugeriraju da je posao s njegovom tvrtkom dogovoren prije nego što je natječaj uopće raspisan. Čičak tvrdi da je došlo do zabune, odnosno do pogrešnog datiranja dokumenta.

LOVAC PROTIV LOVCA

U veselom društvu našao se i još jedan HDZ-ovac kojeg se veže uz uhićenog Barišića – njegov zamjenik, predsjednik HDZ-a Velika Gorica te saborski zastupnik Krešimir Ačkar. Ostali prisutni bili su Vladimir Bregović, bivši gradonačelnik Vrbovca koji je sada voditelj službe u Hrvatskim vodama, Marin Štritof, načelnik općine Dubravica, Damir Halužan, gradski vijećnik HDZ-a u Svetoj Nedelji, Vlatko Kopić, bivši saborski zastupnik HDZ-a koji radi u Zavodu za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju u KBC Osijek te Zlatko Hrastić, bivši direktor HAK-a iz Ivanić Grada.

Kako smo već spomenuli svi su se oni našli u Čičkovoj bespravno sagrađenoj konobi. Naime, pomoćni objekt, tj. konobu od 46.66 kvadrata Čičak je sagradio dok je ta parcela bila poljoprivredno zemljište. Uz to, pomoćni objekt se ne može izgraditi bez da prije na parceli ne postoji glavni objekt, a Čičkova kuće se nalazi na drugoj parceli. Sve je to potvrdio i Državni inspektorat kojem je na čelu HDZ-ov Andrija Mikulić.

Usput, Telegram je otkrio kako su Andrija Mikulić i Mato Čičak prošle godine bili zajedno u lovu na veprove na golemom posjedu HDZ-ovog donatora. Budući da Mikulić sudjelovanje u lovu nije platio, a kao dužnosnik ne smije primiti dar veći od 500 kuna, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nakon Telegramovog je teksta otvorilo predmet u tom slučaju. Piše Telegram