Upravo potvrđeno: Glavna državna odvjetnica, njezin zamjenik i šefica USKOK-a moraju u samoizolaciju…

Upravo potvrđeno: Glavna državna odvjetnica, njezin zamjenik i šefica USKOK-a moraju u samoizolaciju…

U srijedu su bili na sastanku Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost skupa sa zaraženim Frankom Vidovićem

Vrh Državnog odvjetništva RH morat će u 10-dnevnu samoizolaciju. Potvrđeno je to malo prije iz DORH-a nakon konzultacija s epidemiolozima.

Ova odluka donijeta je jer su čelni ljudi DORH-a i USKOK-a bili na sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nakon koje je utvrđeno da saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović ima Covid-19.

KLJUČAN RASPORED SJEDENJA

“Prema uputi nadležnog epidemiologa, a nakon epidemiološkog izvida vezano za prisutnost troje državnodvjetničkih dužnosnika i raspored sjedenja u dvorani u Hrvatskom saboru u kojoj je održana sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek, zamjenik glavne državne odvjetnice Darko Klier i ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić ostat će u samoizolaciji do 28. listopada 2020.”, potvrđeno je iz DORH-a.

Ranije je pojašnjeno kako svi oni većinu poslova mogu obavljati i elektroničkim putem, a DORH ima još 24 zamjenika koji prema zakonu mogu voditi tu instituciju kada je glavna državna odvjetnica spriječena. Doznaje Telegram