Zaraženi brojni pacijenti, liječnici i sestre Klinike za tumore: ‘Pozitivno je 8 kirurga…‘

Zaraženi brojni pacijenti, liječnici i sestre Klinike za tumore: ‘Pozitivno je 8 kirurga…‘

Nakon jučerašnjeg crnog rekorda, kada je u Hrvatskoj potvrđen 1131 novi slučaj zaraze koronavirusom, a tri su osobe preminule, jutros stižu novi podaci županijskih stožera. U Gradu Zagrebu novi crni rekord – 387 zaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata, izvijestili su jutros iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Koronavirus je ušao na dva odjela Klinike za tumore KBC-a “Sestre milosrdnice” – pozitivne su medicinske sestre, liječnici i pacijenti na abdominalnoj kirurgiji i otorinolaringologiji.

– Pozitivno je pet operiranih pacijenata koji su za sada stabilno, pet neoperiranih pacijenata, pet medicinskih sestara, dvije instrumentarke, jedan fizioterapeut, osam kirurga, jedan otorinolaringolog…, rekao nam je ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Mario Zovak. Javlja HRT

Odmah su počeli, dodao je, sami provoditi sve potrebne mjere i još uvijek ne znaju koliko će zdravstvenih djelatnika morati u samoizolaciju. Ono što je svakako bilo u planu za KBC Sestre milosrdnice jest da krenu u rad po timovima. Smanjit će hladni pogon, a već su formirane i COVID sale i odjeli. Pacijente, kako doznajemo, planiraju premjestiti na COVID odjel u Dubravi.

– Za sada imamo pet pozitivnih kirurga abdominalaca, dva pozitivna ORL kirurga, imamo pet pozitivnih medicinskih sestara na odjelu abdominalne kirurgije. Kako su to kolege koji idu u operacijske sale, imamo pozitivne dvije sestre instrumentarke, imamo pet pozitivnih oepriranih pacijenata na intenzivnoj njezi. To nam je sada trenutna situacija. I još pet pozitivnih pacijenata na odjelu, 10 pozitivnih pacijenata. Jučer smo premjestili dva pacijenta u KB Dubrava, s kolegama u Dubravi smo u kontaktu i vidjet ćemo kako ćemo nastaviti, rekao je za HRT doc. dr. sc. Ivan milas, v. d. predstojnika Klinike za tumore KBC-a “Sestre milosrdnice”.