Najveći tulum u zemlji je završen, policija i redari rastjerali sve, društvo ih častilo uvredama!

Najveći tulum u zemlji je završen, policija i redari rastjerali sve, društvo ih častilo uvredama!

Neki su HNK napustili urlikajući komunalcima ‘lopovi‘, ali se oni nisu obazirali na povike

Nakon nekoliko mjeseci neprestanog vikend partijanja, Grad Zagreb i Stožer izvršili su obećano i prekinuli najveći ulični tulum u zemlji. Ispred HNK je oko 22.30 stigla policija te oko 20 komunalnih redara s maskama te su počeli evidentirati prisutne. U roku sat vremena plato ispred nacionalnog teatra je bio ispražnjen, a grupice mladih su se razišle i zabavu nastavile po okolnim parkovima – Mažurancu i Marulićevom trgu.

Oko ponoći na Mažurnićevom trgu već je bilo stotinjak mladih.

Neki su HNK napustili urlikajući komunalcima ‘lopovi’, ali se oni nisu obazirali na povike.

Kao što smo ranije pisali, prostor pred zagrebačkim HNK već je i više od šest mjeseci najživlje okupljalište mladih u gradu. Otkad je izbila pandemija, glavno je to mjesto na kojem se pije, razgovara, druži, pušta glazba, pjeva do ranih jutarnjih sati.

Posljedica? Svakodnevne nakupine boca, plastičnih čaša i drugog smeća, nekolicina gigantskih penisa iscrtanih na pločniku ispred zgrade, stotine manjih grafita i drugih poruka ispisanih po samoj građevini i oko nje, nekoliko razbijenih prozora te redovite nakupine urina, fekalija i drugih tjelesnih izlučevina na zelenim površinama oko krovne hrvatske kulturne institucije. Piše Jutarnji list