Plenković komentirao prvi val ovrha koji je počeo danas. “Ministri su danas sve objasnili, ali obaveze se moraju ispunjavati.

Plenković komentirao prvi val ovrha koji je počeo danas. “Ministri su danas sve objasnili, ali obaveze se moraju ispunjavati.

Na današnjoj sjednici vrh HDZ-a odlučuje o nastavku provođenja unutarstranačkih izbora u stranci. 

Premijer Andrej Plenković uoči sjednice dao je izjavu novinarima. “Datum izbora bit će 22.11., a eventualni drugi krug kada će se birati članovi županijskih odbora bit će 6.12. Na taj način bit će zaokružen cijeli izborni proces”, kazao je Plenković. 

Komentirao je prvi val ovrha koji je počeo danas. “Ministri su danas sve objasnili, ali obaveze se moraju ispunjavati. Pokazali smo koliko smo učinili za očuvanje radnih mjesta. Sutra ćemo predstaviti nove mjere za očuvanje radnih mjesta koje će ići od 1. listopada pa do kraja godine. Vlada je u ovom periodu učinila sve da naši građani dobivaju plaće. Obveze koje preuzimamo moramo ispunjavati, ali postoje zaštićeni računi. Treba realno gledati na situaciju”. 

Premijer Plenković odgovorio je na najnovije izjave predsjednika Milanovića koji je opet prozvao premijera pitajući ga kojim je to izjavama i gestama 2016. posijao sjeme mržnje i agresije.

“Zna on to jako dobro, to što se pravi nevješt to je njegov problem. Ovo je njegovo bizarno ponašanje. Tri problematične točke ima. Imamo njegove izjave koje su kod određenog dijela sugrađana podrivale ono što je radila Vlada, Stožer….liječnici. Kada je usporedio koronu s karijesom to je podrivanje povjerenja”,  rekao je premijer. 

“Vidjeli smo nevjerojatne izjave predsjednika u vezi DORH-a, u vezi policije, jel to znači da on nije za borbu protiv korupcije. Ne mislim tako, ali ima neki problem. Kod napada na Banske dvore, tu se relativizira taj događaj”, kazao je Plenković i vratio se na 2016. godinu.

“2016. je posijao sjeme mržnje i agresije. On to zna i neka on kaže, ako je toliko nevješt, neka ostane nevješt”, poručio je premijer, rekavši da je predsjednik “već polako patetičan” i da relativizira napad na Banske dvore te da na ovaj način ne može vidjeti njihovu suradnju. 

Kazao je da ga je Milanović nazvao nakon napada na Banske dvore, ali da to nije doživio kao njegovu potporu. 

Na pitanje o mogućnosti novog lockdowna, premijer kaže: “To ćemo nastojati izbjeći pod svaku cijenu, jer želimo pronaći balans. Apeliram na sve jer je samokontrola dio rješenja”, kazao je premijer. 

Prepucavanje i sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

Na pitanje je li ovo prepucavanje između njih dvojice otišlo predaleko, Milanović je danas rekao da to nije prepucavanje.

“Na dan napada na zgradu Vlade sam ga nazvao, ponudio mu suradnju, rekao da treba zaštititi zgradu Vlade, složio se s njim da nam ne treba u tom trenutku sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, išao sam mu na ruku, jelte. A on je sljedeći dan u Bruxellesu rekao to što je rekao i optužio me da sijem mržnju”, kaže Milanović, dodajući da Plenkovića treba pitati što je to relativiziranje funkcije predsjednika Republike.

Pozvao je na sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost u, kako kaže, zakonskom sastavu i tu sjednicu bi, kaže, trebalo sazvati odmah. Javlja Dnevnik.hr