Dužni im milijarde sad im velikodušno nude 300 milijuna kuna…

Dužni im milijarde sad im velikodušno nude 300 milijuna kuna…

Govoreći o povećanju duga Beroš je rekao da su troškovi uz Covid-19 bili enormni te je spomenuo maske, vizire i specifične lijekove.  Samo trošak testiranja veći je od 200 milijuna kuna, rekao je

Ministar financija Zdravko Marić rekao je nakon sjednice užeg kabineta Vlade da je plan osigurati 300 milijuna kuna za veledrogerije do rebalansa, a naknadno osigurati da taj iznos bude i veći.

Prije Marića govorio je i ministar zdravstva Vili Beroš koji je rekao da sagledavaju situaciju i nalaze rješenja te da razumiju i veledrogerije. 

– Moramo primijetiti da se ponavlja pritisak pred izbore ili rebalans – rekao je Beroš i dodao da je siguran da će naći rješenje.

Govoreći o povećanju duga Beroš je rekao da su troškovi uz Covid-19 bili enormni te je spomenuo maske, vizire i specifične lijekove. 

– Samo trošak testiranja veći je od 200 milijuna kuna – rekao je Beroš koji je uvjeren da bolnice mogu izdržati dok se ne riješi situacija.

Govorio je i o situaciji s korona krizom te je rekao da imaju u planu i mjere ograničenja okupljanja, ako ne bude pomaka s brojem zaraženih.

– Za sad ne planiramo, ako dođe vrijeme za to svakako ćemo razmišljati o svemu da suzbijemo širenje – rekao je Beroš na pitanje policijskog sata i ponovio da je to zadnje što će poduzeti.  Javljaju iz 24Sata