Mlinarić: “Svrbi i Milanovića i Plenkovića, svrbi ih afera Janaf i korupcija”

Mlinarić: “Svrbi i Milanovića i Plenkovića, svrbi ih afera Janaf i korupcija”

Stipo Mlinarić, zastupnik Domovinskog pokreta, osvrnuo se u Newsroomu na nastavak prepucavanja na relaciji Banski dvori – Pantovčak.

“Ni njih dvojica ne znaju što će reći dokad ne izađu pred novinare”, rekao je. Dodao je kako stoji teza da su Andrej Plenković i Zoran Milanović privilegirana mladež iz prošlog sistema, a isto to su i u ovom.

“Svakim danom tiskovnim konferencijama pokušavaju zabaviti javnost”, kazao je zastupnik Domovinskog pokreta.

Misli da “svrbi” obadvojicu, a ne samo Milanovića jer su, naveo je potom, prepucavanja počela kada i afera Janaf. “Svrbi ih afera Janaf i korupcija”, istaknuo je.

Radikalizacija i govor mržnje

Kažu da je Domovinski pokret govor mržnje osjetio i na svojoj koži, i u predsjedničkoj kampanji, a i u onoj za parlamenttarne izbore. “Tko širi govor mržnje? Pa i gospođa Obuljen koju je predsjednik prozvao. Ne sjećam se da smo mi ikad širili mržnju. Događaj na Markovu trgu smo osudili”, rekao je.

“Svaka stranka mora imati službenu stranicu, ali i administratora koji će govor mržnje brisati.

Ne očekuje daljnju eskalaciju nasilja, a misli i da se napad na Markovom trgu mogao spriječiti. “Zapanjujuće da je možete tamo doći s kamionom lubenica, a do pucanja kalašnjikovom prošlo je 25 dana”, rekao je pa prozvao ministra Davora Božinovića jer nije pojačao osiguranje nakon performansa Ivana Vilibora Sinčića.

Napad na policajca ne bi, kaže, nazvao terorističkim činom. “To trebaju reći nadležne službe. Plinske boce osuđujem, ali ne bih rekao da je to teroristički čin. Nisam rekao da napad na Markovom trgu nije terorizam već da nadležni organi nisu to rekli. Ne bih to rekao dok mjerodavne službe to ne kažu.”

Upitan očekuje li u tjednima pred nama, s obzirom na to da se bliži i obljetnica Vukovara, daljnju eskalaciju u javnom prostoru, odgovorio je: “Ne, ne vidim tko će širiti, osim Plenkovića i Milanovića. Kolona će proteći u molitvi i tišini”, rekao je.

Slaže se s Milanovićem da se treba sastati Vijeće za nacionalnu sigurnost jer postoji puno tema o kojima je potrebno raspraviti.

Mlinarić bi prije rekao da u Saboru ima krajnje ljevice nego krajnje desnice. Ne vidi da je Domovinski pokret krajnja desnica, jer, kako kaže, i sam naziv govori da ide od centra.