Na istoj zebri u Virovitici u 15 minuta auti udarili 2 djevojke

Na istoj zebri u Virovitici u 15 minuta auti udarili 2 djevojke

U četvrtak oko 13 sati u razmaku od petnaestak minuta u Virovitici ispred Tehničke škole u Ulici zbora narodne garde dogodile su se dvije prometne nesreće, u kojima su stradale dvije djevojke na pješačkom prijelazu, zbog naleta osobnih automobila.

Djevojka stara 15 godina je zbog teških i po život opasnih ozljeda nakon ukazane pomoći u virovitičkoj Općoj bolnici, prevezena u KBC Osijek. U drugoj nesreći do koje je došlo petnaestak minuta kasnije stradala je u naletu osobnog automobila 16-godišnja djevojka, ali na sreću ozlijede nisu bile teške te joj je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Virovitici.

Iz policije apeliraju na vozače da se pridržavaju prometnih propisa, te da posebice paze kod dolaska do pješačkog prijelaza. Uočeno je, tvrde u policiji, da su brojne nesreće uzrokovane korištenjem mobitela za vrijeme dok se upravlja vozilom.

Isto tako policija upozorava i pješake, da zbog vlastite sigurnosti bez obzira što trebaju prijeći preko pješačkog prolaza prije nego stupe na kolnik dobro promotre prometnu sliku s lijeve i svoje desne strane, prenose 24sata.