Doktori su jučer pozvali svoje kolege u politici da se stave na raspolaganje. HDZ-ova Grba Bujević sad im je odgovorila

Doktori su jučer pozvali svoje kolege u politici da se stave na raspolaganje. HDZ-ova Grba Bujević sad im je odgovorila

Hrvatska udruga bolničkih liječnika jučer je posebno aludirala na bivšu članicu Stožera

Nakon što je Hrvatska udruga bolničkih liječnika jučer objavila poziv svim liječnicima koji rade u Saboru ili se bave politikom da svoju političku aktivnost stave u mirovanje kako bi se odazvali pozivu da pomognu u borbi protiv koronavirusa, oglasila se bivša članica Nacionalnog stožera Maja Grba Bujević, sada saborska zastupnica HDZ-a.

Na nju su, naime, posebno aludirali u HUBOL-u kad su napisali: “Posebno upada u oči šutnja bivše članice Nacionalnog kriznog stožera koju smo do nedavno svakodnevno gledali i slušali u medijima, a od kako je ušla u Sabor te postala dopredsjednica Saborskog odbora za zdravstvo, potpuno je iščezla iz medijskog prostora”.

Grba Bujević sada im piše je “u ovako teškoj situaciji prozivati bilo koga kontraproduktivno” te tvrdi da se stavila na raspolaganje karlovačkoj bolnici, iako ne precizira kada. Iako su je kolege liječnici konkretno prozvali zbog “šutnje”, ona im odgovara kako se “nema potrebu promovirati”. Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti:


“U ovako teškoj i zahtjevnoj situaciji, prozivati bilo koga je kontraproduktivno, osobito ako se upire prstom u konkretnu osobu, ne imajući pravog uvida u njezin rad. Ako se vratimo samo malo unatrag, vidjet ćemo da zapravo nikad nisam bila po mjeri nekih. Dok je prominirao moj stručni rad i dugogodišnje profesionalno iskustvo upravljanja velikim sustavima, dolazili su prigovori kako sam stranački čovjek i kako me protežira politika.

Potpuno nekorektno pokušavalo se difamirati moje stručno znanje. Upravo zato, kao liječnica i političarka, ali prije svega kao odgovoran čovjek, nastavljam svoj rad u svezi pandemije po svome najboljem znanju i savjesti. To činim svakodnevno u brojnim situacijama, tako ću i dalje nastaviti.

‘NA RASPOLAGANJU OPĆE BOLNICE KARLOVAC’

Ovdje želim spomenuti, činjenica radi, da sam se stavila na raspolaganje ravnateljstvu Opće bolnice Karlovac za poslove specijalista anesteziologije i reanimatologije, osobito u vrijeme vikenda i blagdana. Oni koji me malo bolje poznaju, znaju da su moja obitelj i liječništvo moj životni odabir kojem sam u cijelosti posvećena.

Zbog svega gore navedenog, nemam se potrebu promovirati i prikupljati političke poene. Od samog početka epidemije COVID-19 činim sve kako bi oboljeli imali što bolju zdravstvenu skrb, te kako bi zdravstveni radnici imali što bolje uvjete u ovom izvanrednom stanju. Uz čvrsto uvjerenje kako, bez obzira na motivaciju pojedinih kritika i objeda, svi imamo zajedničku želju da što prije izađemo iz epidemije, srdačno Vas pozdravljam. Piše Telegram