Čačić na koalicijskom sastanku: Ako ne uvedemo policijski sat, lockdown će doći sam po sebi…

Čačić na koalicijskom sastanku: Ako ne uvedemo policijski sat, lockdown će doći sam po sebi…

Radimir Čačić, varaždinski župan i predsjednik Reformista, predložio je u ponedjeljak na koalicijskom sastanku Vladi da se zbog pogoršane epidemiološke situacije uvede policijski sat na dva tjedna i da srednjoškolci pređu na online nastavu, što rade brojne druge države u Europi.

Čačić smatra da policijski sat od 21 do 6 sati treba uvesti kad broj zaraženih na 100.000 stanovnika naraste u dva tjedna na 450 (mi smo sad na 390).

– Mi se opiremo lockdownu što apsolutno podržavam, ali ako ne uvedemo policijski sat, lockdown će doći sam po sebi jer će se zbog širenja virusa tvrtke same zatvarati. U prvom krugu pandemije smo pratili što drugi rade i reagirali. Bilo bi dobro da se to i ovaj put učini – upozorava Čačić.

Kaže kako su oni već u svojoj županiji ograničili rad ugostitelja do 22 sata, da je dobro što će im država dati subvencije, a sve srednje škole rade online.

U Vladi pak ističu kako su nove mjere tek stupile na snagu, te da zasad policijski sat nije opcija, što je ponovio i ministar Davor Božinović na sastanku, što ne znači da u jednom trenutku neće doći do restriktivnijih mjera bude li broj zaraženih i dalje rastao u idućih 14 dana, piše Jutarnji.